Πειθαρχική δίωξη στον Β. Ντούμα για τις δήλώσεις του. Στήριξη απο συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΕΛΑΣ

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της ηγεσίας της Αστυνομίας να διατάξει την πειθαρχική δίωξη κατά του Παραμυθιώτη προέδρου του σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) Βασίλη Ντούμα, για δηλώσεις του...

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της ηγεσίας της Αστυνομίας να διατάξει την πειθαρχική δίωξη κατά του Παραμυθιώτη προέδρου του σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) Βασίλη Ντούμα, για δηλώσεις του που ακολούθησαν την απαγόρευση της εκδήλωσης αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων.

“Για εμένα είναι οξύμωρο σχήμα, ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης να διατάσσει και να δίνει εντολή να κληθεί σε απολογία, με μια ανώτερη πειθαρχική ποινή, συνδικαλιστής που εκφράζει δημόσια την γνώμη του και την κριτική του”, δήλωσε ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, για την πειθαρχική δίωξη εναντίον του, για τις δημόσιες τοποθετήσεις του που αφορούσαν στα Εξάρχεια.

Σε ανακοινώσεις στήριξης προχώρησαν πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις των ένστολων, μεταξύ των οποίων η Ένωση Ειδικών Φρουρών, η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αλλα και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας.

Η ένωση Ειδικών Φρουρών
Σε έκτακτη συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εξέδωσε ανακοίνωση – καταγγελία, στην οποία απέδωσε τις εξελίξεις στην «προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου, υγιούς και μαχόμενου συνδικαλιστικού λόγου». Τα μέλη του συμβουλίου έστρεψαν τα βέλη τους εναντίον, όχι της φυσικής ηγεσίας του Σώματος, αλλά του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα, χαρακτηρίζοντάς τον υποκινητή της πειθαρχικής δίωξης: «Συνιστούμε στον αναπληρωτή υπουργό να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του “αβάτου” στην Αττική» αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση – καταγγελία του ΣΕΦΕΑΑ, η οποία «κλείνει» με την επισήμανση ότι «οι εμπαθείς συμπεριφορές μελών της κυβέρνησης προσβάλλουν τους θεσμούς»

Η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
Την υποστήριξή της στον πρόεδρο του ΣΕΦΕΑΑ εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία εξέφρασε την έκπληξή της για την πειθαρχική δίωξη του κ. Ντούμα, αποδίδοντάς την σε απόπειρα φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος των ενστόλων. Επιπλέον, κάλεσε την ηγεσία της Αστυνομίας να μην προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε πλήγμα για το κύρος των θεσμών.
.
Η Ε.Α.Υ.Ν. Θεσπρωτίας
Η Ε.Α.Υ.Ν. Θεσπρωτίας εκφράζει την συμπαράσταση και την στήριξή της στον συνάδελφο και Πρόεδρο της Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. κ. ΝΤΟΥΜΑ Βασίλειο εις βάρος του οποίου διατάχθηκε και διενεργείται πειθαρχική δίωξη για το περιεχόμενο των δηλώσεών του στα Μ.Μ.Ε., οι οποίες όμως έγιναν στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου. Η Ένωσή μας στέκεται απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές και γενικά σε κάθε προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού του συνδικαλιστικού κινήματος.

In this article

Join the Conversation