Σε ποιους θα επιβληθεί τέλος επί των ακαθάριστων εσόδων και πόσο θα είναι αυτό

Κατα πλειοψηφία αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, την επιβολή του τέλους επί ακαθάριστων εσόδων κέντρων διασκέδασης και συναφών καταστημάτων σε όλη την Διοικητική Περιφέρεια του Δήμου....

Κατα πλειοψηφία αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, την επιβολή του τέλους επί ακαθάριστων εσόδων κέντρων διασκέδασης και συναφών καταστημάτων σε όλη την Διοικητική Περιφέρεια του Δήμου.

Το τέλος ανέρχεται σε ποσοστό:

Σε ποσοστό 0,5% στα ακαθάριστα έσοδα των:
α) κάθε είδους, μορφής και ονομασίας καταστημάτων στα οποία πωλούνται για κατανάλωση εντός του καταστήματος ή σε πακέτο, φαγητά, ποτά, καφές, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και γλυκίσματα, εφόσον κατά την άδεια που έχει εκδοθεί, διαθέτουν πάγκους ή τραπεζοκαθίσματα εντός ή και εκτός του καταστήματος,
β) ζυθοπωλείων και μπαρ ανεξαρτήτως ιδιαίτερης ονομασίας και κατηγορίας,
γ) καντινών.
δ) τα κέντρα διασκέδασης και τα καταστήματα των πιο πάνω περιπτώσεων που λειτουργούν μέσα σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κάθε λειτουργικής μορφής και κατηγορίας, καθώς και τα οργανωμένα τμήματα των SUPΕR MARKΕTS, στα οποία πωλούνται έτοιμα φαγητά.
Σε ποσοστό 5% προκειμένου για:
Νυχτερινά κέντρα, αίθουσες χορού και άλλα καταστήματα με ποτά και θέαμα, καφωδεία, κέντρα διασκέδασης (καμπαρέ, νάιτ κλαμπ, κοσμικές ταβέρνες, μπουάτ) και χορευτικά κέντρα με μουσική.

Επισης αποφάσισε τη μη επιβολή του ανωτέρω τέλους (0,5%) στις παρακάτω κατηγορίες καταστημάτων:
α. Τουριστικών ειδών.
β. Ειδών λαϊκής τέχνης.
γ. Ενθυμίων και δώρων.
δ.Ενοικιάσεως σκαφών αναψυχής τοπικού χαρακτήρα, θαλάσσιων ποδηλάτων, ιστιοσανίδων, ειδών χρησιμοποιούμενων στην παραλία.
ε.-Ειδών που χρησιμοποιούνται στη θάλασσα από τους λουόμενους.
στ. Ειδών “σπορ”, “σκι” και “ορειβασίας”. ζ
. Σχολών εκμάθησης θαλάσσιων σπορ.
η. Ενοικιάσεις αυτοκινήτων, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων
In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!