Τίμησαν τον Γιώργο Κούρτη

Γράφει ο Η.Μ. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας τίμησε, την Τετάρτη 12 Ιουλίου, τον Παραμυθιώτη γνωστό τραγουδιστή Γιώργο Κούρτη για την πολύχρονη προσφορά του στο ηπειρώτικο δημοτικό τραγούδι, καθώς εδώ...

Γράφει ο Η.Μ.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας τίμησε, την Τετάρτη 12 Ιουλίου, τον Παραμυθιώτη γνωστό τραγουδιστή Γιώργο Κούρτη για την πολύχρονη προσφορά του στο ηπειρώτικο δημοτικό τραγούδι, καθώς εδώ και πενήντα χρόνια(!), από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, δεν έχει σταματήσει να , τραγουδάει.

Του απονεμήθηκε αναμνησική πλακέτα από το δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι με το ταλέντο του υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια την παράδοση. Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κούρτης, είναι μια γνήσια φωνή και ένα γνήσιο πρόσωπο, με πολλούς θαυμαστές όχι μόνο στη Θεσπρωτία, αλλά και σε διάφορα μέρη της Ελάδας, καθώς και μεταξύ των αποδήμων Ηπειρωτών.

Ακολούθησε, παρουσία πλήθους κόσμου στην παραλία Ηγουμενίτσας, μουσικοχορευτική βραδιά με τη συμμετοχή εκλεκτών καλλιτεχνών και χορευτικών τμημάτων. Ειδικότερα τραγούδησαν οι Σάββας Σιάτρας, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Κώστας Τζίμας, Νίκος Γιαννακός, Γιάννης Παππάς και Έλλη Κοσμά.

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού κέρδισε τo πολυφωνικό σύνολο της Παραμυθιάς υπό την διεύθυνση του Γ.Κούρτη στον οποίο συμμετείχαν και μέλη του χορευτικού του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς.

Κλαρίνο έπαιξαν οι Σταύρος Καψάλης, Ναπολέων Δάμος, Γρηγόρης Γιάκης και Βαλάντης Βρακάς. Εμφανίστηκαν τα χορευτικά του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κεραμίτσας και του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Γκραικοχωρίου.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!