Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στον μυστηριακό χώρο της Αρχαίας Ελέας Παραμυθιάς με την Φιλαρμονική Γαστουρίου Κέρκυρας

Την Δευτέρα 7 Αυγούστου, στον μυστηριακό χώρο της Αρχαίας Ελέας στην Χρυσαυγή Παραμυθιάς και κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, θα απολαύσουμε ήχους από την Φιλαρμονική...

Την Δευτέρα 7 Αυγούστου, στον μυστηριακό χώρο της Αρχαίας Ελέας στην Χρυσαυγή Παραμυθιάς και κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, θα απολαύσουμε ήχους από την Φιλαρμονική “Ομόνοια” Γαστουρίου Κέρκυρας.

Η διοργάνωση είναι του δήμου Σουλίου και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Η Φιλαρμονική “Ομόνοια” Γαστουρίου, ιδρύθηκε το 1898, είναι μια από τις 4 μεγαλύτερες και γνωστότερες φιλαρμονικές του νησιού των Φαιάκων, η τρίτη σε σειρά αρχαιότητας από τις Φιλαρμονικές της Κέρκυρας και η πρώτη σε σειρά από της Φιλαρμονικές της Κερκυραϊκής και της Ελληνικής υπαίθρου.

Έχει συνολικά 8 μουσικά σύνολα και έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσική σκηνής, όπως την Μαρινέλα, την Γλυκερία, την Μαρία Φραντούρη, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Μανόλη Μητσιά, την Νατάσσα Μποφίλιου, κ.α.

Επίσης, έχει συμπράξει με τους μουσικοσυνθέτες Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανό, Γιώργο Χατζηνάσιο και Διονύση Σαββόπουλο οι οποίοι έχουν ανακηρυχθεί και επίτιμοι αρχιμουσικοί της Φιλαρμονικής.

Μεταξύ άλλων εχει εμφανισθεί σε Αυστρία και Ιταλία ενώ είναι η μοναδική φιλαρμονική της Ελλάδος που έχει εμφανιστεί σε θέατρο στο Broadway και συγκεκριμένα στο town hall της Νέας Υόρκης.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!