Οι νικητές για τις 5 διπλές προσκλήσεις του θεατρικού της Κυριακης “Δεν Πληρώνω – Δεν Πληρώνω”

Οι 5 τυχεροί που κερδίζουν από μια διπλή πρόσκληση για το θεατρικό της Κυριακης “Δεν Πληρώνω – Δεν Πληρώνω”, είναι: 1. Μπακόλας Νικόλαος 2. Λατσού Ναυσικά 3. Δήμητρα...

Οι 5 τυχεροί που κερδίζουν από μια διπλή πρόσκληση για το θεατρικό της Κυριακης “Δεν Πληρώνω – Δεν Πληρώνω”, είναι:

1. Μπακόλας Νικόλαος
2. Λατσού Ναυσικά
3. Δήμητρα Τάχια
4. Κώστας Ζιάγκος
5. Πασιας Νικόλαος

Tις προσκλήσεις, θα τις παραλάβουν απο την εισοδο του θεάτρου, αποδεικνύοντας την αστυνομική τους ταυτότητα.


«Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!» στην Παραμυθιά – Θέατρο Κατασκήνωσης

Μια επίκαιρη πολιτική σάτιρα του Ντάριο Φο από το Θέατρο Έκφραση Όταν η ακρίβεια έχει φτάσει στο απροχώρητο, όταν οι μαζικές απολύσεις ή οι μειώσεις ωραρίου και αμοιβών έχουν μετατραπεί σε καθημερινή υπόθεση και η ζωή έχει γίνει δυσκολότερη από ποτέ, τότε… οι απλοί άνθρωποι ξεσηκώνονται, ο ένας μετά τον άλλο υψώνουν ανάστημα και φωνή διαμαρτυρίας! Α

υτό είναι το θέμα που πραγματεύεται η πολιτική σάτιρα του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!», με την οποία το Θέατρο Έκφραση θα ταξιδέψει το φετινό καλοκαίρι σε όλη την Ήπειρο αλλά κι εκτός αυτής. Τη διασκευή – σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Χρήστος Χρήστου. Το «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!», θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Κατασκήνωσης Παραμυθιάς την Κυριακή, 30 Ιουλίου, με ώρα έναρξης τις 9.30 μ.μ.. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 € κανονικό και 7 € (μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων).

Προπώληση εισιτηρίων 5€ στο Φωτογραφείο ΜΠΡΕΣΤΑ (2666023089)

Αιχμηρό και επίκαιρο Γραμμένο το 1974, το «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!» είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα της καριέρας του διάσημου Ιταλού νομπελίστα.

Είναι μια εξαιρετική κωμωδία, μια ανατρεπτική σάτιρα κοινωνικής διαμαρτυρίας, μια υπέροχη φάρσα που έρχεται να ξορκίσει τα κακώς κείμενα, προκαλώντας μεν άφθονο γέλιο αλλά ταυτόχρονα θέτοντας στον θεατή κι ορισμένα σοβαρά ερωτήματα κοινωνικού περιεχομένου. Έργο αιχμηρό, διακρίνεται για τους ευφυείς διαλόγους, την ευρηματικότητα και την επικαιρότητα του. Ανεβαίνει λοιπόν από την Έκφραση ως καλοκαιρινό… αντίδοτο, στην ακρίβεια και την μελαγχολία της εποχής μας!

Η υπόθεση Στην πόλη του Μιλάνο ξεσπάει ανταρσία. Οι γυναίκες κάνουν πλιάτσικο στα σούπερ μάρκετ, οι εργάτες διακόπτουν την κυκλοφορία των τρένων, τα παιδιά πετροβολούν τους αστυνομικούς. Μέσα σ’ όλα αυτά, δύο τίμιες οικογένειες αγωνίζονται με όπλο την «ανυπακοή» κόντρα σε μια παράλογη κοινωνία. Το σπίτι του νομοταγή προλετάριου Τζοβάνι και της «επαναστατημένης» Αντωνίας, γίνεται γιάφκα και τόπος συνάντησης ενός αναρχικού αστυνομικού, ενός γκαστρωμένου καραμπινιέρου και ενός γέρου φιλοσόφου με άνοια. Κάπως έτσι, η ζωή όλων γίνεται πιο όμορφη, αλλά ταυτόχρονα και πιο ρημαγμένη!

Οι συντελεστές
Διασκευή – Σκηνοθεσία Χρήστος Χρήστου,
σκηνικά Γιάννης Κράβαρης,
χορογραφίες Φανή Σκεντέρη
φωτισμοί Χρήστος Χρήστου,
μουσική επιμέλεια Γεωργία Διακοπούλου,
βοηθός σκηνοθέτη Άρτεμις Τορουνίδη,
video-αφίσα Αντώνης Χρήστου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γεωργία Διακοπούλου, Νατάσα Τσαμπά, Γιάννης Παπαγεωργίου, Χρήστος Χρήστου, Πέτρος Χριστακόπουλος, , Θανάσης Λανάρης.

In this article

Join the Conversation