Κάτσης για Ιονία Οδό: «Η Ήπειρος βγαίνει οριστικά και αμετάκλητα από την απομόνωση»

Παραδόθηκε σήμερα Πέμπτη στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης το τελευταίο βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού (Πέρδικα – Α/Κ Εγνατίας, Ιωάννινα) στην οποία παρευρέθηκε...

Παραδόθηκε σήμερα Πέμπτη στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης το τελευταίο βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού (Πέρδικα – Α/Κ Εγνατίας, Ιωάννινα) στην οποία παρευρέθηκε προσκεκλημένος ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα, περίπου 14 χιλιομέτρων, με την παράδοση του οποίου η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος, ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, που θα ενώνει την Αθήνα με τα Ιωάννινα σε 3,5 ώρες ενώ από την Ηγουμενίτσα.

Με την παράδοση του τελευταίου τμήματος στην κυκλοφορία, η διάρκεια της διαδρομής από Πέρδικα Ιωαννίνων στον κόμβο της πόλης με την Εγνατία Οδό μειώνεται στο μισό.

Ο κ. Κάτσης σε δηλώσεις του μετά το τέλος της εκδήλωσης δήλωσε : « Η Ήπειρος και η Θεσπρωτία βγαίνει σήμερα οριστικά από την απομόνωση και πλέον συνδέεται πλέον με ασφαλείς και σύγχρονους αυτοκινητόδρομους τόσο με το βορά όσο και το νότο της χώρας. Πρόκειται για έργο αναμφισβήτητα αναπτυξιακό που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και εντός χρονοδιαγράμματος χωρίς να πληρώσει ο ελληνικός λαός τα πανωπροίκια σε εργολάβους ενώ τα έργα ήταν παγωμένα και έκαναν εικονικά εγκαίνια με δανεικές μπουλντόζες. Αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν, και η χώρα βαδίζει σταδιακά στην ομαλότητα και στην νέα σελίδα της βιώσιμης ανάπτυξης»

In this article

Join the Conversation