Τούρκος συνελήφθη την ώρα που έβαζε φωτιά στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς.

Ενας Τούρκος υπήκοος, προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς νωρίς το πρωί της Παρασκευής, επειδή προσπαθούσε να βάλει φωτιά, πλησίον της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Ελευθεροχωρίου Παραμυθιάς. Πιο...

Ενας Τούρκος υπήκοος, προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς νωρίς το πρωί της Παρασκευής, επειδή προσπαθούσε να βάλει φωτιά, πλησίον της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Ελευθεροχωρίου Παραμυθιάς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος που κινούταν με το όχημα του επί της Εγνατίας Οδού, πάρκαρε κοντά στην τούνελ του Αγ. Νικολάου στο Ελευθεροχώρι, και έβαλε φωτιά.

Ωστόσο οι κινήσεις του έγιναν αντιληπτές από διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι ενημέρωσαν το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, άντρες του οποίου κατέφθασαν άμεσα στο σημείο και προχώρησαν στην προσαγωγή του Τούρκου.

Όπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση των προσωπικών του στοιχείων, ο Τούρκος έχει υποβάλλει αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Η υπόθεση κρίνεται σοβαρή και σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη και διερευνάται με προσοχή τόσο από την πυροσβεστική υπηρεσία, όσο από άλλες αρχές της χώρας, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του και αναμένεται να περάσει από εισαγγελέα σήμερα το απόγευμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που η φωτιά είχε ξεφύγει, απειλούταν με αφανισμό, δασική έκταση που εκτείνεται σε χιλιάδες στρέμματα, αφού το σημείο, επικοινωνεί με 2 διαφορετικές οροσειρές και 3 διαφορετικές δασικές εκτάσεις (ακομα και στο οικιστικό ιστό της πόλης της Παραμυθιάς), και για αυτό τον λόγο, εξετάζεται αν o εμπρησμός ήταν αποτέλεσμα καλά προσχεδιασμένης ενέργειας.

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε

Η υπόθεση κρίνεται σοβαρή και διερευνάται με προσοχή τόσο από την πυροσβεστική υπηρεσία, όσο από άλλες αρχές της χώρας, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος και αναμένεται να περάσει από εισαγγελέα σήμερα το απόγευμα.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!