Τέλος καλό όλα καλά. Το ενδιαφέρον τώρα στις συνθήκες που ξέσπασαν οι 3 φωτιές. Στην κατηγορία 3 και την Δευτέρα η Θεσπρωτία

Τέλος καλό όλα καλά. Μετά από πολύωρες μάχες σε 3 μέτωπα, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, κατάφεραν να ελέγξουν σχεδόν πλήρως την φωτιά....

Τέλος καλό όλα καλά. Μετά από πολύωρες μάχες σε 3 μέτωπα, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, κατάφεραν να ελέγξουν σχεδόν πλήρως την φωτιά. Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασαν οι 3 φωτιές.

Στις 15:30, ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν 2 μέτωπα, στην Αγορά και στο Ελευθεροχώρι. Η δεύτερη περίπτωση δεν προκάλεσε καμιά ανησυχία, ωστόσο αυτό δεν ίσχυε για την περίπτωση της Αγοράς. Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, είχαν ως αποτέλεσμα την γρήγορη εξάπλωση της με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν πολύ σοβαρά, σπίτια, και αποθήκες.  Δείτε βίντεο εδώ.

Και ενώ η φωτιά στην Αγορά ήταν σε εξέλιξη και επεκτεινόταν προς στο Γαρδίκι, ένα νέο μέτωπο ξέσπασε στην Χόικα, το οποίο ευτυχώς αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Τα 3 περιστατικά πυρκαγιών δημιουργούν εύλογες απορίες, ενώ φως στα αιτία που  τα προκάλεσαν, αναμένεται να δώσει η σχετική ερευνά της πυροσβεστικής.

Εντωμεταξύ και για την Δευτέρα, σε αυξημένη ετοιμότητα θα βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Θεσπρωτίας αφού προβλέπεται, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, η Θεσπρωτία βρίσκεται στην κατηγορία -υψηλή-  κινδύνου 3.

Από τις αρμόδιες αρχές υπενθυμίζεται στους πολίτες, σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Δειτε τον χάρτη της πολιτικής προστασίας για την Δευτέρα:

 


In this article

Join the Conversation