Σε εξέλιξη το 2ο Θερινό Σχολείο Φυσικών Επιστημών στην Παραμυθιά με μαθητές απο όλη την Ελλάδα

«Επιστήμες της Γης και του Διαστήματος στον Δήμο Σουλίου και στη Θεσπρωτία» ονομάζεται το Θερινό Σχολείο Φυσικών Επιστημώνπου ειναι σε εξελιξη στην Παραμυθιά και που τελεί υπό τη...

«Επιστήμες της Γης και του Διαστήματος στον Δήμο Σουλίου και στη Θεσπρωτία» ονομάζεται το Θερινό Σχολείο Φυσικών Επιστημώνπου ειναι σε εξελιξη στην Παραμυθιά και που τελεί υπό τη αιγίδα του Δήμου Σουλίου και θα υλοποιηθεί σε συν-διοργάνωση με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) και την πρώην Σχολική Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Περιφέρειας Ηπείρου κα Αλεξάνδρα Σούλη.

Υποστηρίζεται από τη Δ/νση ΔΕ Ν. Θεσπρωτίας και θα ολοκληρωθεί στις 3/9/2017.

Πραγματοποιειται στην Παραμυθιά στο θεάτρο Καρκαμίσι και στα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής των ΓΕΛ και Γυμνασίου Παραμυθιάς.

Γενικός σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι η διδασκαλία των φυσικών επιστημών να καταστήσει ικανούς τους μαθητές να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και τις μεταβολές τις οποίες η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Στόχοι του Θερινού Σχολείου είναι οι μαθητές να μελετούν και αξιολογούν τα δεδομένα τα οποία συνέλεξαν από την παρατήρηση και την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν και να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Στο Θερινό Σχολείο της Παραμυθιάς, συμμετέχουν μαθητές απο όλη την Ελλάδα, απόφοιτοι Γ΄ τάξης Γυμνασίου και των Α΄ και Β΄ τάξεων Λυκείου σχολικού έτους 2016-17 και θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων και ειδικών επιστημόνων.


In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!