Εξώδικο της Μητρόπολης Παραμυθιάς στην εφημερίδα “Ορθόδοξη Αλήθεια” για τα περί ασθενείας και παραίτησης Τίτου καθώς και για τα “παζαρέματα” στην διαδοχή.

Γράφει o Η.Μ Εξώδικο απέστειλε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπόλεως Παραμυθίας (28 Αυγούστου 2017), ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος στην εφημερίδα “Ορθόδοξη Αλήθεια”, που ανήκει στην εταιρία “Δημοκρατικός Τύπος Α....

Γράφει o Η.Μ

Εξώδικο απέστειλε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπόλεως Παραμυθίας (28 Αυγούστου 2017), ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος στην εφημερίδα “Ορθόδοξη Αλήθεια”, που ανήκει στην εταιρία “Δημοκρατικός Τύπος Α. Ε.”, για δημοσίευμα περί “παραιτήσεώς”του.

Η εξώδικη δήλωση στάλθηκε στις 21 Αυγούτου 2017, προκειμένου να ανακληθεί το δημοσίευμα στις 2 Αυγούστου, το οποίο χαρακτηρίζεται “επιλήψιμο και αναληθές”.

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τίτου, εμφανίζεται να παραδίδει τη διοίκηση της Μητροπόλεως «λόγω κοπώσεως», αναφέρεται ότι «επίκεινται εκλογές στην Μητρόπολη Παραμυθίας τον Οκτώβριο» και υποστηρίζεται ότι «Μητροπολίτες παζαρεύουν την εκλογή νέου Μητροπολίτη, μεταξύ άλλων, και στην Μητρόπολη Παραμυθίας».

Περί του ισχυρισμού για “παζαρέματα”, σημειώνεται με νόημα στην εξώδικη δήλωση ότι “είναι προφανώς αναληθές ότι «Μητροπολίτες παζαρεύουν την εκλογή νέου Μητροπολίτη και στην Μητρόπολη Παραμυθίας”, αφού η εκλογή Μητροπολίτη πραγματοποιείται από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είναι η μόνη αρμόδια.

Μάλιστα τα «παζαρέματα» απάδουν προς τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες ενός Αρχιερέα, ο ισχυρισμός δε αυτός προσβάλλει και την Ιεραρχία, αφού της αποδίδονται κατά το δημοσίευμα «παζαρέματα» για την παραίτηση ενός Αρχιερέα και την εκλογή νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας”.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Μητροπόλεως Παραμυθίας, στην εξώδική δήλωση διευκρινίζεται, και μάλιστα σαφέστατα, ότι ουδέποτε ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ότι είναι «κουρασμένος» ή ότι προτίθεται να παραδώσει τη διοίκηση και βεβαίως δεν προτίθεται να παραιτηθεί”.


Σχόλιο paramythia-online.gr: Τα δημοσιεύματα για τον Μητροπολίτη, υπάρχουν εδω και σχεδον 2 χρόνια, τόσο σε εφημερίδες όσο και σε εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων. Το ότι δεν αντιδρούσε η Μητρόπολη Παραμυθιάς στην πληθώρα δημοσιευμάτων, αφενός έδωσε δικαιώματα σε καλοθελητές, αφετέρου δεν προστατευόταν ο Μητροπολίτης. Θετική η εξέλιξη των αντιδράσεων, άλλα θα πρέπει να σημειωθεί όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένως, πως η αντίδραση άργησε πάρα πολύ να έρθει.

Δειτε το πρωτοσέλιδο απο την επίμαχη έκδοση της “Ορθόδοξης Αλήθειας”, ενώ θα πρεπει να σημειωθεί πως υπάρχουν περισσότερα απο 20 δημοσιευματα σε εφημεριδες και ιστοσελίδες με το ιδιο θέμα.


In this article

Join the Conversation