Προσοχή: Φόλες στον περιφερειακό Γεννηματά. Κινητοποίηση εθελοντών το βράδυ της Τετάρτης για να σώσουν σκύλο.

Νέα κρούσματα με φόλες, σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Παραμυθιά. Πιο συγκεκριμένα, ομάδα εθελοντών φιλόζωων, ενημερώθηκε τα μεσάνυχτα για την ύπαρξη σκύλου που είχε φάει φόλα και...

Νέα κρούσματα με φόλες, σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Παραμυθιά. Πιο συγκεκριμένα, ομάδα εθελοντών φιλόζωων, ενημερώθηκε τα μεσάνυχτα για την ύπαρξη σκύλου που είχε φάει φόλα και ήταν σε ετοιμοθάνατη κατάσταση στον περιφερειακό Γεννηματά.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 10 άτομα εθελοντές και μετά από αγωνιώδης προσπάθεια, κατάφεραν να σώσουν τον σκύλο.

Υπενθυμίζουμε πως όταν αντιλαμβανόμαστε περιπτώσεις “ανθρώπων” που ρίχνουν φόλες, ενημερώνουμε άμεσα το αστυνομικό τμήμα ώστε να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η θανάτωση ή η κακοποίηση ζώου, τιμωρείται με πρόστιμο 30.000 ευρώ και φυλάκιση.

Αν το κατοικίδιο σας ή κάποιος αδέσποτος φίλος σας φάει φόλα, τα κυριότερα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσει είναι: Έντονος εμετός, υπερβολική σιελόρροια, σπασμοί, αστάθεια και δύσοσμη διάρροια. Αν αντιληφθείτε κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε άμεσα στον κτηνίατρό σας και ενημερώστε τον για το τι μπορεί να προκάλεσε τη δηλητηρίαση.

Ο κτηνίατρος θα σας καθοδηγήσει τι είδους εμετικό πρέπει να δώσετε στο ζώο με πολύ προσοχή (απομορφίνη, αλάτι, μουστάρδα, μαγειρική σόδα) προκειμένου να αποβάλει το δηλητήριο. Όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα γιατί αν περάσουν 4 ώρες από τη στιγμή που το ζώο φάει τη φόλα και δεν έχει προκληθεί εμετός, τότε το δηλητήριο θα απορροφηθεί από το αίμα. Μόλις το ζώο κάνει εμετό, αμέσως πρέπει να γίνει μια ένεση ατροπίνης (0,2 mm στο κιλό ζώου), την οποία κάθε φιλόζωος ιδιοκτήτης ζώου θα πρέπει να έχει προκαταβολικά στο σπίτι του για την άμεση αντιμετώπιση της φόλας. Όσο πιο γρήγορα μεταφέρετε το ζώο στον κτηνίατρο για να του χορηγηθεί ορός, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσής του.

Αφού κάνετε ότι μπορείτε για να σώσετε το ζώο, κάντε άμεση καταγγελία μαζί με κάποιον άλλο μάρτυρα, στην αστυνομία.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!