Να τους δοθεί επίδομα παραμεθορίου ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας.

Σε συνάντηση που είχε το προεδρείο της Ενωσης προεξάρχοντος του προέδρου Βασίλη Νάκου και του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Ζήση με τον Τομεάρχη για θέματα Δημόσιας Τάξης Νέας Δημοκρατίας...

Σε συνάντηση που είχε το προεδρείο της Ενωσης προεξάρχοντος του προέδρου Βασίλη Νάκου και του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Ζήση με τον Τομεάρχη για θέματα Δημόσιας Τάξης Νέας Δημοκρατίας Μάχιμο Χαρακόπουλο στην Αθήνα, ζητούν να διορθωθεί η αδικία.

Πριν την συνάντηση με τον κ.Χαρακόπουλο, οι κ.κ.Νάκος και Ζήσης είχαν συνάντηση με τους δύο Θεσπρωτούς βουλευτές Μάριο Κάτση και Βασίλη Γιόγιακα, ζητώντας να προωθήσουν το αίτημά τους στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά η επιστολή που παρέδωσε το προεδρείο στον κ.Χαρακόπουλο

«Κύριε βουλευτά, πρόσφατα η Κυβέρνηση ψήφισε τον Ν. 4472/2017, ο οποίος εκτός του νέου μισθολογίου, το οποίο παρεμπιπτόντως ‘’ελάφρυνε’’ τον μισθό μας, θέσπισε και την χορήγηση στους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων επιδόματος παραμεθορίου ύψους εκατό (100.00 €) ευρώ.Είναι αλήθεια ότι το επίδομα παραμεθορίου αποτελεί πάγια διεκδίκηση των Σωμάτων Ασφαλείας αφού εδώ και χρόνια το ελάμβαναν άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων (εκπαιδευτικοί, δημοτικοί υπάλληλοι κ.α.) και δεν το λαμβάναμε εμείς. Υπό αυτή λοιπόν την σκοπιά μπορούμε να πούμε ότι το άρθρο αυτό του Ν. 4472/2017, έρχεται να αποκαταστήσει μια καταφανέστατη μισθολογική αδικία.Ωστόσο η Κυβέρνηση έκανε ‘’μισή δουλειά’’ αφού θεώρησε ως παραμεθόριο περιοχή της χώρας μόνο τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο ενώ περιοχές της χώρας όπως η Ήπειρος και η Μακεδονία (σύνορα με Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία) δεν θεωρήθηκαν ως παραμεθόριες, δημιουργώντας έτσι το οξύμωρο φαινόμενο να δικαιούνται το επίδομα μόνο μερικοί συνάδελφοι ενώ άλλοι που κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά σε άλλους παραμεθόριους Νομούς να μην το δικαιούνται.Κύριε βουλευτά είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζεται πολύ καλά ότι είκοσι και πλέον χρόνια δίνουμε τεράστιο αγώνα φυλώντας Θερμοπύλες ως σύγχρονοι Ακρίτες. Το οργανωμένο έγκλημα ανθεί στη γείτονα χώρα. Οι συμπλοκές στα σύνορα μας με τους εμπόρους ναρκωτικών και όπλων είναι καθημερινές και έχουν ως αποτέλεσμα τη κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και όπλων καθώς και την εξάρθρωση διαφόρων κυκλωμάτων. Γνωρίζεται άλλωστε ότι στο παρελθόν έχουν τραυματιστεί πολλοί συνάδελφοι στην προσπάθειά μας να θωρακίσουμε τα σύνορα.Από την άλλη το λιμάνι της Ηγουμενίτσας το οποίο αποτελεί τελικό προορισμό όλων των παράτυπων μεταναστών. Νύχτα μέρα αγώνας. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Σας καλούμε λοιπόν με εισηγήσεις σας στο Κοινοβούλιο να επιδιώξετε την εξάλειψη της αδικίας αυτής και την άρση του αισθήματος της διαφορετικής αντιμετώπισης του αστυνομικού προσωπικού, την προσθήκη όλων των προαναφερομένων περιοχών για την χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου, που χαρακτηρίζονται ως παραμεθόριες με γεωγραφικά κριτήρια και την εναρμόνιση με το ισχύον νομικό πλαίσιο για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο.Διορθώστε αυτή την αδικία τώρα που είναι νωρίς. Μην υποβαθμίζεται την δουλειά μας».

In this article

Join the Conversation