Τι ζήτησαν από το κλιμάκιο του πρωθυπουργικού γραφείου, οι φορείς της Παραμυθιάς.

Συναντήσεις με κλιμάκιο της κυβέρνησης στα πλαίσια του συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προετοιμασία της ομιλίας Τσίπρα, είχαν φορείς της Παραμυθιάς το απόγευμα της Τετάρτης. Το...

Συναντήσεις με κλιμάκιο της κυβέρνησης στα πλαίσια του συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προετοιμασία της ομιλίας Τσίπρα, είχαν φορείς της Παραμυθιάς το απόγευμα της Τετάρτης.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε αρχικά με την δημοτική αρχή, ενώ ακολούθησαν κατά σειρά, ο εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς, η Ένωση Αγροτών, ο σύλλογος τουριστικών καταλυμάτων και δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού, οι ΤΟΕΒ Παραμυθιάς και Αχέροντα και ο σύλλογος αγροτικών φωτοβολταϊκών.

Κοινή συνισταμένη των υπομνημάτων που παρέδωσαν οι φορείς στο κυβερνητικό κλιμάκιο, ήταν η αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μέσα από μια σειρά έργων και παρεμβάσεις,

Μεταξύ άλλων ζήτησαν:

– H Δημοτική Αρχή ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του Εμπορευματικού κέντρου, και να ξαναμπεί στον χάρτη η οδική σύνδεση Εγνατίας – Μεσοπόταμο. Επίσης ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στον Αχέροντα. Τέλος έγινε παρουσίαση της κατάστασης που επικρατεί στο βιοτεχνικό πάρκο

– O Εμπορικός Σύλλογος αναφέρθηκε στα προβλήματα της τοπικής αγοράς και ζήτησε την μείωση του ΦΠΑ καθώς και δράσεις για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

– Οι ΤΟΕΒ, ζήτησαν παρέμβαση για να λυθεί το πρόβλημα των υπερχρεώσεων από την ΔΕΗ καθώς και να λυθεί μια και καλή το πρόβλημα των χρεών προς της ΔΕΗ με γενναία ρύθμιση.

– Ο Σύλλογος αγροτικών φωτοβολταϊκών, τόνισε το πρόβλημα της τιμής των μονάδων από την παραγόμενη ενεργεία καθώς και την διαφορά στις τιμές ανάμεσα στα ιδιωτικά και αγροτικά φωτοβολταϊκά.

– Η Ένωση Αγροτών, αναφέρθηκε στις δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα

– Ο σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων και Δραστηριοτήτων Εναλλακτικού Τουρισμού, ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στον Αχέροντα καθώς και τόνισε την αναγκαιότητα για την οδική σύνδεση Εγνατίας – Μεσοπόταμο.

Την ικανοποίηση του απο την πορεία των συναντήσεων, εξέφρασε με δηλώσεις του στην paramythia-online.gr, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Παραμυθιάς Ηλίας Φωτίου, τονίζοντας την δέσμευση του επικεφαλής κλιμακίου του πρωθυπουργικού γραφείου Νίκου Σκορίνη, στο να συμπεριληφθούν ολες οι θέσεις των παραγωγικών φορέων στα τραπέζια εργασίας του συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

«Η κυβέρνησή μας, έχει βάλει τρεις στόχους: να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια και την οικονομική επιτροπεία, να οδηγηθούμε σε αυτή την έξοδο από την κρίση των τελευταίων επτά χρόνων με την κοινωνία όρθια και να ξαναδημιουργήσουμε, να παραγάγουμε εθνικό πλούτο πάνω σε στέρεες βάσεις και όχι σε σαθρά οικοδομήματα, τα οποία σε μια επόμενη δύσκολη στιγμή, θα καταρρεύσουν. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία όλων των κοινωνικών δυνάμεων, είναι εκείνη που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Νίκος Σκορίνης, επικεφαλής κλιμακίου του πρωθυπουργικού γραφείου

«Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά αυτές τις ημέρες, την Ήπειρο και τα πλεονεκτήματά της – σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι, οι νέοι Ηπειρώτες, είναι εκείνοι με τους οποίους πρέπει να συνδιαμορφώσουμε το αναπτυξιακό σχέδιο αυτού του τόπου για την επόμενη μέρα» ανέφερε ο Γιάννης Βουλγαράκης στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου και πρόσθεσε: «Το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου, θα είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες, και η συμμετοχή σε αυτό μόνο θετικά μπορεί να συμβάλει στην διαμόρφωση εκείνων των συνθηκών που θα επιτρέψουν τη δίκαιη και ισότιμη ανάπτυξη στην χώρα μας»

In this article

Join the Conversation