Αντιδράσεις για τον υποβιβασμό των δημοτικών σχολείων Γλυκής και της Νεράΐδας

Συνάντηση με εκπαιδευτικούς και γονείς πραγματοποίησε η Δήμαρχος Σουλίου κα. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Μπάτση Θεόδωρο την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 στο Δημοτικό...

Συνάντηση με εκπαιδευτικούς και γονείς πραγματοποίησε η Δήμαρχος Σουλίου κα. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Μπάτση Θεόδωρο την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Σχολείο Νεράιδας.

Το θέμα αφορούσε την υποβάθμιση που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τέλη Ιούνιου του 2017, χωρίς καμία διαβούλευση – ενημέρωση, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Δ1/97115/23-06-2017 (ΦΕΚ Β’ 2153) KYA σε δύο δημοτικά σχολεία του Δήμου μας αυτό της Γλυκής και της Νεράΐδας.

Έπειτα από την συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς και γονείς και ενόψει της συνάντησης που είχε προγραμματιστεί την Τετάρτη 27/9/2017 με υπηρεσιακούς παράγοντες του Γραφείου του πρωθυπουργού, η Δήμαρχος επίδωσε ένα υπόμνημα στο οποίο αναφέρει ότι η πράξη αυτή δεν λαμβάνει υπόψη της, τις ιδιαιτερότητες των ορεινών απομακρυσμένων περιοχών ούτε και την παρούσα οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά. Είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα στο κλείσιμό των σχολείων αφού θα αδυνατούν να προσφέρουν ακόμα και τις βασικότερες υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Ως Δημοτική Αρχή εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην απόφαση αυτή και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να σταματήσει η υποβάθμιση.

Ζητούμε, με γνώμονα την αναβάθμιση της προσφοράς υπηρεσιών παιδείας στους κατοίκους του ορεινού Δήμου Σουλίου να μην ισχύουν τα ίδια αριθμητικά κριτήρια όπως στα μεγάλα αστικά κέντρα

In this article

Join the Conversation