ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Κινητοποίηση κατά των διοδίων

Η ΤΕ Θεσπρωτίας – Ιωαννίνων του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο λαότης περιοχής στην κινητοποίηση που διοργανώνει τη Δευτέρα 2 του Οκτώβρη στα διόδια του Τερόβου, στην Ιονία...

Η ΤΕ Θεσπρωτίας – Ιωαννίνων του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο λαότης περιοχής στην κινητοποίηση που διοργανώνει τη Δευτέρα 2 του Οκτώβρη στα διόδια του Τερόβου, στην Ιονία Οδό, από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Τη στιγμή που εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι έχουνχρυσοπληρώσει την κατασκευή σύγχρονων δρόμων, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προκατόχους της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο διατηρεί ταδιόδια αλλά προσθέτει και νέα!Η συγκυβέρνηση, που και για τα διόδια παρέδωσε μαθήματα λαϊκής εξαπάτησης,υποκρινόμενη ότι τάχα θα τα καταργούσε, τώρα καλεί τους εργαζόμενους και ταφτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώνουν για τη διαδρομή Αθήνα – Ιωάννινα τοτίμημα των 37,25 ευρώ και άλλα τόσα για την επιστροφή δηλαδή 74,50 ευρώσυνολικά μόνο για τα διόδια. Ουσιαστικά τους απαγορεύει να κινούνται στηνΙΟΝΙΑ ΟΔΟ αλλά και στους άλλους οδικούς άξονες όπως η ΕΓΝΑΤΙΑ κλπ.

Τα διόδιαπου έχουν μπει σε λειτουργία σε όλη την Περιφέρεια των Ιωαννίνων φυλακίζουν στασπίτια τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Σε λίγο θα φτάσουν τα διόδιαέξω από τις πόρτες των σπιτιών μας. Είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό!!!Αυτή είναι η "δίκαιη ανάπτυξη" της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ηκαπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, ταε υρω ΝΑΤΟικά κόμματα που συντάσσονται με την επιχειρηματικότητα – υγιή ή όχι.Αυτός είναι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και έτσι ξεπερνά τις κρίσεις του.Μετατρέπει τις λαϊκές ανάγκες, όπως είναι η λαϊκή ανάγκη για ασφαλή και γρήγορημαζική μετακίνηση, σε εμπόρευμα για να έχουν κερδοφορία οι επιχειρηματικοί καικατασκευαστικοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο.

Είναι αδίστακτοι και δεν διστάζουν νααιματοκυλούν λαούς ολόκληρους για τα κέρδη του κεφαλαίου.Αυτό πρέπει να το σταματήσει ο ίδιος ο λαός! Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι, οιάνεργοι, οι επαγγελματίες, οι μικροαγρότες να πληρώνουν διπλά τους δρόμους ώστενα εξασφαλίζουν κέρδη μια χούφτα εταιρείες-μονοπώλια.

Όσο για την κίνηση και σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου όπου πρωτοστατεί οπεριφερειάρχης κ. Α. Καχριμάνης, οι δήμαρχοι Μετσόβου και Ζαγορίου που μαζί μεεπιχειρηματικούς κλάδους της τοπικής αγοράς έχουν καταθέσει στο ΣτΕ ασφαλιστικάμέτρα, μόνο ως κίνηση αποπροσανατολισμού και κοροϊδίας μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το δήθεν ενδιαφέρον τους εξαντλείται σε χρονοβόρες διαδικασίες ώστε να περνά οκαιρός, οι επιχειρηματικοί όμιλοι να συσσωρεύουν τεράστια κέρδη και ο φτωχός λαόςνα βλέπει το χαμηλό εισόδημα να λεηλατείται με τα διόδια και τα χαράτσια πουκαλείται να πληρώσει.2Κουβέντα δεν λένε όλοι αυτοί γιατί η κατασκευή ενός σύγχρονου οδικού δικτύουείναι αναγκαίο να συνδέεται και με τη λειτουργία διοδίων.

Δεν λένε, γιατί είναιδεσμευμένοι απέναντι στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων γι' αυτό και οπεριφερειάρχης Ηπείρου στάθηκε ενάντια στα πρόστιμα των εταιρειών εμφιάλωσηςνερού που εκμεταλλεύονται το φυσικό πόρο. Επίσης είναι δεσμευμένοι απέναντι στηνΕΕ, η οποία έχει ως στρατηγική την παράδοση των οδικών αξόνων στουςεπιχειρηματικούς ομίλους για τη στήριξη της κερδοφορίας των καπιταλιστών.Η απάντηση που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ερώτησητης Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στις 11.9.2017, σχετικά με τηγενίκευση της επιβολής διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους σε βάρος των λαϊκώνοικογενειών, είναι χαρακτηριστική: &

;Ο χρήστης και ο ρυπαίνωνπληρώνει & στην εγκατάσταση εθνικών συστημάτων διοδίων για όλα τα οχήματα, μεσκοπό να διασφαλιστεί η βιώσιμη χρηματοδότηση των οδικών υποδομών.Είναι ανάγκη λοιπόν να ξεσηκωθεί λαϊκή κατακραυγή τόσο απέναντι στησυγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για παλιά και νέα διόδια η οποία συνεχίζει τηναπαράδεκτη αντιλαϊκή πολιτική και αντίληψη των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλάκαι στις διάφορες "εναλλακτικές" προτάσεις όπως "αναλογικά διόδιακλπ. πουξεφυτρώνουν, χωρίς να ζητούν την κατάργηση των διοδίων.Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής να οργανώσει τον αγώνατου, σε συμπόρευση και συσπείρωση με το ΚΚΕ για να καταργηθούν όλα ταδιόδια, να μην ξαναπληρώσει ο λαός για δημόσια έργα που έχειφορολογηθεί, να γίνονται οι οδικοί άξονες από τον κρατικό προϋπολογισμόκαι να είναι λαϊκή περιουσία.

Για συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες,φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη

In this article

Join the Conversation