Καμίνης από Θεσπρωτία: «Η ενωμένη Κεντροαριστερά θα φέρει αλλαγή στο πολιτικό σύστημα και την χώρα» +ΒΙΝΤΕΟ

Στην Θεσπρωτία βρέθηκε την Τετάρτη ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης. Ο Γιώργος Καμίνης, πραγματοποίησε συνάντηση με φίλους εκπροσώπους...

Στην Θεσπρωτία βρέθηκε την Τετάρτη ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης. Ο Γιώργος Καμίνης, πραγματοποίησε συνάντηση με φίλους εκπροσώπους όλων των συνιστωσών της δημοκρατικής συμπαράταξης, στο πνευματικό κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ του δήμου Ηγουμενίτσας.

«Το στοίχημα είναι  η δημιουργία μιας ενωμένης Κεντροαριστεράς, η οποία θα φέρει μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό σύστημα» τόνισε ο Γιώργος Καμίνης, ο όποιος σημείωσε πως «από εδώ και πέρα θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ να λογαριάζουν πως υπάρχει και ένας  πολιτικός παράγοντας σταθερότητας, ο οποίος θα ξεκινήσει τη συζήτηση για το μέλλον της χώρας». Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καμίνης στην τοποθέτηση του ανέφερε:

«Το ΠΑΣΟΚ το πλήρωσε και με το παραπάνω το τίμημα των λαθών του, ο λογαριασμός όμως εξοφλήθηκε. Από το 44% έφτασε στο 4%. Να τελειώνουμε με τα ενοχικά σύνδρομα και να πούμε αλήθειες. Ποια παράταξη έφερε διαχρονικά τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη χώρα; Ό,τι σοβαρό έγινε σε αυτή τη χώρα στη μεταπολίτευση, από αυτήν την παράταξη έγινε και κυρίως από το βασικό της εκφραστή, το ΠΑΣΟΚ. Από τις μεγάλες καινοτομίες των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως ο εκσυγχρονισμός του Οικογενειακού Δικαίου, το ΕΣΥ, ο θεσμός του ΑΣΕΠ και των ΚΕΠ. Ή τις κυβερνήσεις Σημίτη, με τα μεγάλα έργα, την ένταξη στην ΟΝΕ ή την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, καθώς και την κυβέρνηση της κρίσης του Γιώργου Παπανδρέου, που έφερε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τη Διαύγεια»

«Πρέπει να τελειώσουν οι σκυλοκαβγάδες, να δούμε τι έγινε σε άλλες χώρες που ενώ μπήκαν μετά από εμάς στην κρίση, έχουν βγει πριν από εμάς. Τέτοιες χώρες είναι η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, τι έκαναν αυτές οι χώρες και τα κατάφεραν; Είναι πάρα πολύ απλό, σε τέσσερα πέντε θεμελιώδη ζητήματα οι πολιτικές δυνάμεις συμφώνησαν μεταξύ τους και ανεξάρτητα του ποιος βρίσκεται στην διακυβέρνηση των χωρών αυτών, εφαρμόζει αυτά τα κοινά συμφωνηθέντα που για τη χώρας μας είναι αυτονόητα»

«Τώρα λοιπόν που τελειώσαμε με τα διαδικαστικά για την εκλογή της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς, πάμε όλοι μαζί να συζητήσουμε , να αντιπαραθέσουμε τις απόψεις μας για να πάμε στο συνέδριο στη μεγάλη σύνθεση που θα μας φέρει όλους μαζί.»

«Πάμε να αλλάξουμε τους όρους με τους οποίους διεξάγεται αυτή τη στιγμή το πολιτικό παιχνίδι και γι αυτό έχουμε ενοχλήσει πάρα πολύ. Πολλοί δεν λογάριαζαν ότι η Κεντροαριστερά θα μπει δυναμικά στην πολιτική ζωή, πίστευαν ότι θα είναι διαιρεμένη, κατακερματισμένη και αδύναμη, ένα συμπλήρωμα στα δικά τους σχέδια, μια τσόντα. Λοιπόν ας το ακούσουν και ας το καταλάβουν, αυτές οι μέρες τέλειωσαν, πάμε δυνατά για έναν μεγάλο πολιτικό φορέα στο χώρο της Κεντροαριστεράς»

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι συνέβη το απόγευμα της Τέταρτης στο πνευματικό κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ:


In this article

Join the Conversation