Στον Εισαγγελέα προσέφυγε ο Γιώργος Αμυράς για τη ρύπανση στον Καλαμά

«Ο Σταύρος Θεοδωράκης μου ανέθεσε και επισκέφθηκα σήμερα τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων για να υποβάλλω, όπως και έκανα, φάκελο με στοιχεία για τη ρύπανση του Καλαμά...

«Ο Σταύρος Θεοδωράκης μου ανέθεσε και επισκέφθηκα σήμερα τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων για να υποβάλλω, όπως και έκανα, φάκελο με στοιχεία για τη ρύπανση του Καλαμά ποταμού με απόβλητα βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων. Ο Καλαμάς ποταμός, προστατευόμενος βιότοπος Natura 2000, θα έπρεπε να αποτελεί πηγή περιβαλλοντικού πλούτου, αναψυχής και οικονομικής ανάπτυξης για τους κατοίκους των παραποτάμιων χωριών και όχι να μεταβάλλεται σε έναν άτυπο σκουπιδότοπο». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου Ιωαννίνων.

Το ενδιαφέρον των δικαστικών αρχών για την υπόθεση είναι μεγάλο και αναμένεται περαιτέρω κινητοποίηση δεδομένων και των μηνυτηρίων αναφορών που έχει υποβάλλει το σωματείο «Καθαρός Καλαμάς» προκειμένου να βρεθούν άμεσα οι υπαίτιοι του εγκλήματος της χρόνιας περιβαλλοντικής υποβάθμισης του μεγαλύτερου ποταμού της Ηπείρου.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!