“Αμφορέας Θεσπρωτών”: To εξαιρετικής ποιότητας λάδι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας

Γράφει ο Η.Μ   Κάνει θραύση στην τοπική και όχι μόνο αγορά, λόγω της εξαιρετικής του ποιότητας, το λάδι με την επωνυμία “Αμφορέας Θεσπρωτών” του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας....

Γράφει ο Η.Μ

 

Κάνει θραύση στην τοπική και όχι μόνο αγορά, λόγω της εξαιρετικής του ποιότητας, το λάδι με την επωνυμία “Αμφορέας Θεσπρωτών” του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας.

Δημιουργήθηκε μια ομάδα ελαιουργικού φορέα, με παραγωγούς ελιάς και ελαιολάδου, η οποία απαρτίζεται από 160 άτομα από όλη τη Θεσπρωτία.

Η ομάδα αυτή υλοποιεί ένα τριετές πρόγραμμα, που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αξίας 420.000 ευρώ.

Πρωτοπόρος αυτής της προσπάθειας είναι ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας-Πρέβεζας Βασίλης Παρόλας, ένας έμπειρος τεχνοκράτης, που εκμεταλλευόμενος κατάλληλα διάφορες χρηματοδοτικές ευκαιρίες, κρατάει ζωντανό το Συνεταιρισμό σε μια περίοδο έντονης οικονομικής ύφεσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκίνησε μια αναπτυξιακή προσπάθεια με καινούργιες προϋποθέσεις και έχοντας ως βάση την επιχειρηματικότητα. Δεν μπορεί ο συνεταιρισμός να λειτουργεί με το παλιό μοντέλο, δηλαδή παρεμβαίνοντας στα πάντα. Παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν το συμφέρον των συνεταιρισμένων αγροτών. Αυτός είναι ο συνεταιρισμός, τα υπόλοιπα που αφορούν το καλό των αγροτών είναι δουλειά των αρμοδίων.

Έχει γίνει πλέον κατανοητό και αναγκαίο ότι κανείς δεν μπορεί να καταφέρει μόνος του το καλύτερο αποτέλεσμα στη διάθεση των προϊόντων του. Αυτή την περίοδο, γίνονται σημαντικά βήματα από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας-Πρέβεζας, με τη σύσταση ομάδων παραγωγών.

Οι ομάδες παραγωγών μπορεί να βρίσκονται στην αρχή τους, αλλά ξεδιπλώνουν μια δυναμική, ώστε να επιτευχθεί η διάθεση επώνυμων πλέον προϊόντων, αποκτώντας προστιθέμενη αξία, αλλά και να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

In this article

Join the Conversation