Τεχνικό πρόγραμμα 2018: Δείτε τα προγραμματισμένα έργα του 2018, συνολικού προϋπολογισμού 1.5 εκ. ευρώ.

Κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Σουλίου συνολικού προϋπολογισμού 1.514.356 ευρώ. “Στο τεχνικό πρόγραμμα έχουν εγγραφεί συνολικά 49 έργα, με συνολική προϋπολογιζόμενη...

Κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Σουλίου συνολικού προϋπολογισμού 1.514.356 ευρώ.

“Στο τεχνικό πρόγραμμα έχουν εγγραφεί συνολικά 49 έργα, με συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη 1.499.956,20 € , με δεδομένο γεγονός πως οι χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για εκτέλεση έργων (Σ. Α. Τ. Α. κλπ), έχουν περιοριστεί δραματικά. Για το λόγο αυτό ο Δήμος προσπαθεί, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να μειώσει τα έξοδα, να αξιοποιήσει την δημοτική περιουσία, να εκμεταλλευτεί πόρους και προγράμματα και θεωρεί χρέος του να συνειδητοποιήσουν οι δημότες να είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις ως προς το Δήμο, γιατί με αυτούς τους ιδίους πόρους και έσοδα, καλύπτονται λειτουργικές δαπάνες, εκτελούνται μικρά και αναγκαία έργα ύδρευσης, άρδευσης, ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας και άλλα, που συντηρούν και καλυτερεύουν την ποιότητα ζωής των δημοτών” ανέφερε στην εισήγηση της η δήμαρχος Σταυρούλα Μπραίμη.

Το τεχνικό πρόγραμμα δεν ψηφίστηκε από τις 2 παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με την “Ενωτική Κίνηση για την Ανάπτυξη” να δηλώνει πως: “δεν είναι αναπτυξιακό και πως σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει ούτε τις προτάσεις των προέδρων των κοινοτήτων ούτε τις ανάγκες των δημοτών. Είναι μια μεταφορά του περσινού τεχνικού προγράμματος που για μια ακόμη φορά δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί ούτε κατά το ήμισυ. Αποτελεί ένα δείγμα για το που προτίθεται να οδηγηθεί ο Δήμος μας, αφού δείχνει μεγάλη αδυναμία και στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση, αφού σε καμία περίπτωση δε θα μπορέσει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό, όταν αυτός καταρτιστεί”

H “Λαϊκή Συσπείρωση” σημείωσε πως το θεωρεί αντιγραφή του προηγούμενου, δεν καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών και παρόλα αυτά και πάλι δεν θα υλοποιηθεί όπως και τα προηγούμενα .

Συνολικά στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018, περιλαμβάνονταί τα εξής:

In this article

Join the Conversation