Που επικεντρώνονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία. Ολονυχτία μάχη της πολιτικής προστασίας. Σε ισχύ η ειδοποίηση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η δυνατή και πολύωρη βροχόπτωση, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της Παραμυθιάς. Για αρκετές ώρες η επαρχιακή οδός ανάμεσα από Σέλλιανη και Νεοχώρι, καθώς και η έξοδος...

Η δυνατή και πολύωρη βροχόπτωση, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της Παραμυθιάς.

Για αρκετές ώρες η επαρχιακή οδός ανάμεσα από Σέλλιανη και Νεοχώρι, καθώς και η έξοδος της Εγνατίας, ήταν κλειστή λόγω πλημμυρικών φαινόμενων στο οδόστρωμα.

Μεγάλες ποσότητες νερού και φερτών υλικών, ακινητοποίησαν οχήματα ενώ άμεση ήταν η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, με την αστυνομία και την πυροσβεστική να βρίσκονται άμεσα στο σημείο, ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας, επιχείρησε και η πολιτική προστασία του δήμου.

Στον περιφερειακό Γεννηματά, ο δρόμος έκλεισε λόγω πτώσης δέντρου στο ύψος του Αγ. Παρασκευής, ενώ φερτά υλικά βρέθηκαν στο οδόστρωμα. Παρόμοια προβλήματα και στο ύψος του Κοιμητηρίου

Στην διασταύρωση της Καραμανλή με τον περιφερειακό Αγ. Δονάτου, τόνοι λάσπης και φτερών υλικών έκλεισαν για αρκετές ώρες τον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στον Ξηρολοφο, οπου υπερχείλισε ο ποταμός Κοκκυτός, με τα νερά να φτανουν μεχρι της αυλές και τα υπόγεια των σπιτιών, πιάνοντας στον ύπνο τους κατοίκους. Σε οριακό σημείο έφτασε και ο Αχέροντας.

Οι προσπάθειες της πολιτικής προστασίας για το άνοιγμα των δρόμων ήταν ολονύχτιες και στις περισσότερες των περιπτώσεων τα προβλήματα εχουν ομαλοποιηθεί προς το παρον αυτή την στιγμή.Παρόλα αυτά η προσοχή των οδηγών θα πρέπει να είναι μεγάλη, καθώς σε ισχύ είναι για την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς, η ειδοποίηση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και για το Σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο κατά τις βραδυνές ώρες αναμένεται ισχυρή βροχή και ανά περιόδους καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα συνεχιστούν ανά περιόδους και την Κυριακή.

Δειτε στο βιντεο που ακολουθεί, τι συνεβη το βράδυ στον Ξηρολοφο με την υπερχείλιση του Κοκκυτού

.

In this article

Join the Conversation