Βραβεύτηκαν οι “συνήθεις ύποπτοι” από την ένωση Ελλήνων λογοτεχνών

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, στην αίθουσα της ΧΑΝ στην Αθήνα, με τις καθιερωμένες βραβευσεις της Ενωσης προς τα μέλη της με...

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, στην αίθουσα της ΧΑΝ στην Αθήνα, με τις καθιερωμένες βραβευσεις της Ενωσης προς τα μέλη της με συγγραφικό έργο κατα το έτος 2017

Μεταξύ των βραβευθέντων, η βάβω της paramythia-online.gr Αλεξάνδρα Παυλίδου, ο αδερφός της Θεοφάνης Παυλίδης, ο συγγραφέας Αλέξανδρος Νίκας και η σύζυγος τους Αποστολία Βουλτσίδου, ο ιερέας Ηλίας Μάκος καθώς και ο συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου.

Πιο συγκεκριμένα:

Η Αλεξάνδρα Παυλίδου
– ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ – Στην Αλεξάνδρα Παυλίδου-Θωμά, για το έργο της με παραμύθι με τίτλο «Το πράσσινο κουνελάκι». Μια κουνελοοικογένεια ζεις στη Χιονίστρα και οι περιπέτειες της οικογένειας  είναι μικρά Παραμύθια σε χώρους μυθικούς τον τόπο μας. Συμμετέχουν βέβαια και πολλά ζώα  μεγάλα και μικρά.
– ΧΡΟΝΙΚΟ / ΜΑΡΤΥΡΙΑ. Δεύτερο βραβείο στην Αλεξάνδρα Παυλίδου με τίτλο τα “μάτια της μάνας του”. Τραγωδία. Σε μια βεντέτα ο φονιάς εκδικητής βλέπει τη μάνα του θύματος να τον κοιτά με πόνο και να φωνάζει,,Παιδί μου μοναχοπαίδι μου κοιτώντας τον φονιά…. Ομολογία του φονιά,και πάλι θα τον σκότωνα όμως όχι μπροστά στη μάνα του.

Ο Αλέξανδρος Νίκας
– ΔΙΗΓΗΜΑ – Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη» με το ψευδώνυμο «Αλέξης Ζήτα» που ανήκει στον κ. Αλέξανδρο Νίκα

Ο π. Ηλίας Μάκος
– ΧΡΟΝΙΚΟ / ΜΑΡΤΥΡΙΑ –  Στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό Ενηλίκων 2017 κέρδισε ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος το Β’ βραβείο για το πόνημά του “Στα κράσπεδα του ουρανού”. Πρόκειται για καταγραφές από προσκυνηματικό οδοιπορικό στον «αρχαιότερο ιερό τόπο της γης», στο Θεοβάδιστο Όρος Σινά.

Ο Θεοφάνης Παυλίδης
– ΧΡΟΝΙΚΟ / ΜΑΡΤΥΡΙΑ – Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, Ο καθηγητής ΑΠΘ κύριος Θεοφάνης Β Παυλίδης βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών με πρώτο βραβείο ποίησης με το ποίημα ”Παλιό Καρνάγιο” Επίσης έλαβε το πρώτο βραβείο του χρονικού μαρτυρίας με το πόνημα” Επανεκδοχή, ”μια ιστορική αναδρομή.΄΄.

Η Αποστολία Βουλτσίδου
– ΔΙΗΓΗΜΑ – Στην κα Αποστολία Βουλτσίδου με το ψευδώνυμο «Λίλα» για το διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη»

Ο Σωτήρης Δημητρίου
– ΧΡΟΝΙΚΟ / ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – Γ΄ Βραβείο λογοτεχνίας καιγια το έτος 2017, από την «Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών» στο χρονικό μαρτυρίας στον Πανελλήνιο-Παγκύπριο διαγωνισμό με το πόνημα: «Ελευθερία» με το ψευδώνυμο «Εφύρος Θεσπρωτεύς» που ανήκει στον κ. Σωτήρη Λ. Δημητρίου και το πόνημα «Η μνήμη που εκδικείται» με το ψευδώνυμο «Σείριος Πάλλος», που ανήκει στην κα Χρυσαυγή Κολιού.
In this article

Join the Conversation