To τοπικο ΚΚΕ-μλ, για την σημερινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου γίνεται στη Βουλή η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με όλα σχεδόν ταπροαπαιτούμενα της 3 ης αξιολόγησης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απόλυτα υπάκουη στις απαιτήσεις τωνδανειστών φέρνει...

Σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου γίνεται στη Βουλή η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με όλα σχεδόν ταπροαπαιτούμενα της 3 ης αξιολόγησης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απόλυτα υπάκουη στις απαιτήσεις τωνδανειστών φέρνει προς ψήφιση ένα πακέτο αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που επιβεβαιώνουν ότι ηπολιτική των μνημονίων ούτε σταματά ούτε χαλαρώνει, αλλά αντιθέτως εντείνεται!

Μέσα από το πολυνομοσχέδιο υλοποιούνται οι στόχοι της τρόικας και της ντόπιαςμεγαλοεργοδοσίας για περιστολή του απεργιακού δικαιώματος και ανοίγει ο δρόμος για το παραπέρατσάκισμα συνολικά των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Επεκτείνονται οι ηλεκτρονικοίπλειστηριασμοί, καταργείται η οποιαδήποτε προστασία πρώτης κατοικίας και επί της ουσίας η λαϊκή στέγηπαραδίδεται στα χέρια των τραπεζιτών και των τοκογλύφων. Καταργούνται ή πετσοκόβονται προνοιακά καιοικογενειακά επιδόματα με αποτέλεσμα χιλιάδες τρίτεκνες οικογένειες να βρεθούν ακόμα και εκτόςεπιδότησης.

Ανοίγει ακόμα πιο πλατιά ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας.

Η επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής προωθείται με νέα αντιδημοκρατικά μέτρα, όπως ητροπολογία για την ποινικοποίηση των διαμαρτυριών για τις κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών και η προώθησητώρα διάταξης κατά του δικαιώματος της απεργίας. Στο νέο πλήγμα κατά των λαϊκών εργατικών καισυνδικαλιστικών δικαιωμάτων η κυβέρνηση έχει τη στήριξη όλων των μνημονιακών κομμάτων με πρώτη καικύρια τη ΝΔ που ετοιμάζεται να ψηφίσει και με τα «δύο χέρια» το τσάκισμα του απεργιακού δικαιώματοςαλλά και τη σιωπηρή συναίνεση της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος που κρατάει τους εργαζόμενουςαφοπλισμένους .

Τη στιγμή που χτυπιέται η μεγαλύτερη κατάκτηση του εργατικού κινήματος, το δικαίωμα στηναπεργία, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ) δεν θέλησαν να αποφασίσουν και νασυντονίσουν την οργάνωση μαζικών πανεργατικών αγώνων, την προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας, ακόμακαι ένα κάλεσμα για κοινή πανεργατική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έστω την ημέρα ψήφισης των μέτρων, μεαποτέλεσμα τη διάσπαση των εργαζομένων σε ξεχωριστά συλλαλητήρια ακόμα και αυτή τη μέρα!Από τη άλλη οι εντυπωσιωθηρικές εκδηλώσεις «τσαμπουκά» του ΠΑΜΕ, ξεκομμένες από τημεγάλη μάζα των εργαζομένων, δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στην ανάπτυξη και οργάνωση μαζικώναντιστάσεων.

Παράλληλα, καλέσματα και «προτάσεις» (όπως π.χ. των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πουπετιούνται τη μια μέρα στον αέρα και την άλλη μέρα παίρνονται πίσω, που είναι απογειωμένα από τηνπραγματική κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, επιτείνουν την πολυδιάσπαση των εργαζομένων,προσθέτουν κι άλλα εμπόδια στο να δοθεί μια σωστή μαζική αγωνιστική διέξοδος στο εργατικό κίνημα.

Μέσα σ’ αυτό το συνδικαλιστικό πλαίσιο, που μπλοκάρει και δυσκολεύει την μαζική αγωνιστικήκινητοποίηση των εργαζομένων γίνεται πιο φανερό πως η απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνησης-ΕΕ-ΔΝΤ δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματική, αν η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική δεν συνδυαστεί μετην καταπολέμηση μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της γραμμής του συμβιβασμού και της υποταγήςπου έχουν επιβάλει οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις, με την αντιπαράθεση στις λαθεμένες,απομονωτικές και διασπαστικές κατευθύνσεις που προβάλλονται μέσα σ’ αυτό.

Η μνημονιακή πολιτική όχι απλά δεν βρίσκεται στο τέλος, όπως δημαγωγεί η κυβέρνηση, αλλάκλιμακώνεται. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της Ε.Ε. και τουΔΝΤ όπως και ο ΣΕΒ θέλουν να ξεμπερδεύουν με το δικαίωμα στην απεργία. Μπροστά στην κλιμακούμενηαντιλαϊκή αντεργατική επίθεση χρέος των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων είναι η πάλη για την ανάπτυξημαζικών απεργιακών αγώνων που θα έχουν στόχο και κλιμάκωση, την μαζική συσπείρωση των εργαζομένωνσε κινητοποιήσεις, κόντρα σε όσους υπονομεύουν τη πραγματική δύναμη του συνδικαλιστικού κινήματος.

Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια και τις απεργιακές συγκεντρώσειςΕργαζόμενοι, άνεργοι νέοι και συνταξιούχοι σε κοινό βηματισμό

– Για την υπεράσπιση όλων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών!

– Ενάντια στο πετσόκομμα επιδομάτων, μισθών και συντάξεων!

– Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις!

– Κάτω η βάρβαρη μνημονιακή πολιτική κυβέρνησης – Ε. Ε.- ΔΝΤ

Μόνο οι μαζικοί πανεργατικοί αγώνες μπορούννα βάλουν φραγμό στα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα!

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!