Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΔΣ ΟΤΑ Θεσπρωτιας και υποψηφίων, παραμονές εκλογών

Παραμονές των εργαζόμενων στους ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την ανάδειξη εκπροσώπων στην ΠΟΕ ΟΤΕ, κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στο Δ.Σ. του Συλλόγου και στους υποψηφίους , καθώς ζητούν να...

Παραμονές των εργαζόμενων στους ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την ανάδειξη εκπροσώπων στην ΠΟΕ ΟΤΕ, κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στο Δ.Σ. του Συλλόγου και στους υποψηφίους , καθώς ζητούν να γίνει εγγραφή  νέων μελών , έως και την τελευταία μέρα πριν τις εκλογές αφού το καταστατικό της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν προβλέπει ότι αυτό είναι παράνομο. Σε αντίθεση ο Πρόεδρος του νυν Δ.Σ. θεωρεί την κίνηση αυτή ως μη ηθική και ότι η εγγραφή νέων μελών θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι όσο περισσότεροι  ψηφίσουν τόσο περισσότεροι θα εκπροσωπήσουν τους εργαζόμενους στην ΠΟΕ ΟΤΑ.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ”
ΠΡΟΣ : ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ – ΟΤΑ

Ηγουμενίτσα, 15/01/2018

Σας διαβιβάζουμε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΙΤΗΜΑ του Συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ», που συνυπογράφεται από τον μεμονωμένο υποψήφιο Χαλμαντζή Ευάγγελο, αναφορικά με την εγγραφή νέων μελών στο Πρωτοβάθμιο Σωματείο και τη δυνατότητα άμεσου δικαιώματος ψήφου τους κατά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, και παρακαλούμε να έχουμε τις απόψεις σας.

Άποψή μας είναι ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή μπορούν να εγγραφούν νέα μέλη και θα πρέπει να είναι μέλημα όλων των εργαζομένων η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία, ώστε η εκπροσώπησή μας στο Δευτεροβάθμιο Σωματείο να είναι ισχυρότερη.

Πληροφοριακά σας ενημερώνουμε ότι έχουν υποβληθεί άνω των 25 αιτήσεων συναδέλφων, ήτοι ποσοστό άνω του 10% των ήδη καταγεγραμμένων στις καταστάσεις μελών του Συλλόγου, που έχουν δικαίωμα ψήφου.  

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Με τιμή,
Για το Συνδυασμό “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ”
Δελλής Κωνσταντίνος του Οδυσσέα
Καπνίση Σουσάνα του Σπυρίδωνος

Με την παρούσα ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ο μεμονωμένος υποψήφιος
Χαλμαντζής Ευάγγελος του Θωμά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΙΤΗΜΑ  ΠΡΟΣ : Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ηγουμενίτσα, 15/01/2018     

Συνάδελφοι του Δ.Σ.,                                                                                     

Κατά τη διαδικασία της επίσκεψης στους χώρους δουλειάς και στα τρία Δημαρχεία του Ν. Θεσπρωτίας, διαπιστώσαμε τη θέληση πολλών συναδέρφων που δεν εμφανίζονται στις καταστάσεις των μελών του Συλλόγου μας να εγγραφούν και να συμμετέχουν στις εκλογές της 18/01/2018 για την ανάδειξη εκπροσώπων του Νομού μας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.). Κατέθεσαν μάλιστα σχετικές αιτήσεις εγγραφής προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Εξετάζοντας το Καταστατικό του Συλλόγου μας, όπως και αυτό της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., διαπιστώσαμε ότι, κατά το χρονικό διάστημα που διανύουμε, το Δ.Σ. του Πρωτοβάθμιου Σωματείου μας ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟ καθ’ όλες τις απορρέουσες από το “Καταστατικό Λειτουργίας” του διαδικασίες.

Συνεπώς, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙ, να διαγράφει, να προκηρύσσει συνδικαλιστικούς αγώνες, κ.λ.π.

Η λειτουργία του Πρωτοβάθμιου Συνδικαλιστικού μας οργάνου και οι Αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων σην ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποτελούν δύο ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ και ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΕΟΝΤΑΙ.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ τη ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ζητώντας ταυτόχρονα την ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ του Δ.Σ. του Συλλόγου, με σκοπό ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ των συναδέρφων, σύμφωνα με τις αιτήσεις που καταθέτουν.

ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΘΕΜΗΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ, αντίθετα, συμφωνούμε ότι η φωνή του Παραμεθόριου Νομού μας δυναμώνει με τη μαζική κατάθεση ψήφου των συναδέρφων, που θα αποτελέσει την αιτία ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Συνάδερφοι του Διοικητικού Συμβουλίου, σας καλούμε για την ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ με τα αιτήματα εγγραφής των συναδέρφων-εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας στο Πρωτοβάθμιο Σωματείο μας.

Τέλος, ζητούμε την απάντηση επί της παρούσας αίτησής μας, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας, προς το συμφέρον ΟΛΩΝ των συναδέρφων που υπηρετούν στους Ο.Τ.Α. του Νομού μας.

Με τιμή,
Για το Συνδυασμό “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ”
Δελλής Κωνσταντίνος του Οδυσσέα
Καπνίση Σουσάνα του Σπυρίδωνος

Με την παρούσα ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ο μεμονωμένος υποψήφιος
Χαλμαντζής Ευάγγελος του Θωμά

H απάντηση της ΠΟΕ ΟΤΕ

Απο την Θεσπρωτών Διαβούλευση

In this article

Join the Conversation