Σε 7 σχολεια του νομού προς το παρόν το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων. Τι δηλώνει ο Μ. Κάτσης

Σε 7 σχολεία του νομού Θεσπρωτίας, εφαρμοζεται ήδη το προγραμμα σχολικών γευμάτων, ενώ το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί και σε περισσότερα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, ήδη εφαρμόζεται στο δημοτικό...

Σε 7 σχολεία του νομού Θεσπρωτίας, εφαρμοζεται ήδη το προγραμμα σχολικών γευμάτων, ενώ το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί και σε περισσότερα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, ήδη εφαρμόζεται στο δημοτικό Ξηρολόφου Παραμυθιάς, στο 2ο δημοτικό Ηγουμενίτσας, στο 3ο δημοτικο Ηγουμενίτσας, στο δημοτικό Σελεύκειας, στο δημοτικο Παραποτάμου, στο δημοτικό Γραικοχωρίου καθώς και στο ειδικο Ηγουμενίτσας.

Σχολιάζοντας το προγραμμα ο βουλευτής Θεπρωτίας Μάριος Κάτσης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Σε περισσότερους από 130.000 μαθητές Δημοτικών σχολείων επεκτάθηκε το 2017 το επιτυχημένο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων.

Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να προσηλώνονται στο σχολείο τους και την πρόοδό τους, απερίσπαστα από τον δύσκολο αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι γονείς τους.

Το πρόγραμμα λειτουργεί ήδη επιτυχημένα σε 7 Σχολεία της Θεσπρωτίας ενώ θα επεκταθεί και σε άλλα το επόμενο διάστημα.

Εκτός από μια σημαντική οικονομική και πρακτική βοήθεια που μειώνει τις ανισότητες μεταξύ των παιδιών, τα σχολικά γεύματα ευνοούν την κοινωνικοποίηση και τις σχέσεις φιλίας μεταξύ των μαθητών περιορίζοντας έτσι τα θλιβερά φαινόμενα του ενδοσχολικού bullying.

Σχολεία ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 2ο Δ.ΣΧ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, 3ο Δ.ΣΧ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ, Ν. ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ, ΣΟΥΛΙΟΥ Δ.ΣΧ. ΞΗΡΟΛΟΦΟΥ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΙΔΙΚΟ.”

In this article

Join the Conversation