Περί Σκοπίων και ονομασίας. Του Γρηγόρη Μάρκου

Αγαπητοί αναγνώστες, ύστερα από 25 χρόνια ήρθε πάλι στην επικαιρότητα η ονομασία των Σκοπίων, αυτή την φορά με έκκληση των Σκοπιανών.Και αντί η χώρα μας να είναι ενωμένη...

Αγαπητοί αναγνώστες, ύστερα από 25 χρόνια ήρθε πάλι στην επικαιρότητα η ονομασία των Σκοπίων, αυτή την φορά με έκκληση των Σκοπιανών.Και αντί η χώρα μας να είναι ενωμένη και καθώς πρέπει, το κάθε κόμμα συμπεριφέρεται όπως αυτό βολεύει, γιατί λείπει ο πατριωτισμός.

Δεν σκέφτονται οι δικοί μας το τι έχει τραβήξει η χώρα η χώρα από αλυτρωτισμό από την Τουρκία, Βουλγαρία, από τον φασισμό του Χίτλερ και Μουσολίνι, που πλήρωσε η χώρα τόσα δεινά και με μεγάλες θυσίες και τόσο ελληνικό αίμα που χάθηκε για την ελευθερία.

Τώρα παρουσιάζονται τα Σκόπια να μας απειλούν με πλαστά και ψεύτικα τερτίπια για να γράφουν Έλληνες. Από που και ως πού; Που ήταν τόσα χρόνια τα Σκόπια στην ένωση της Σερβίας-Γιουγκοσλαβίας του Τίτο; Τόσα χρόνια η ονομασία ήταν Γιουγκοσλαβία. Τώρα τι ζητάει από την Ελλάδα. Μακεδονία άλφα-βήτα κ.λ.π. Το όνομα τον Σκοπίων είναι Σλαβομακεδόνες. Από εκεί προέρχεται η ύπαρξή του.

Τι κάνουμε τότε; Θα παραδώσουμε την θυσία των προγόνων μας; Γι αυτή πολεμήσαμε τόσα χρόνια τον φασισμό και τον κομουνισμό? Για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη από τα παράσιτα τη κοινωνίας.

Κάνω έκκληση στην βουλή των Ελλήνων να μην προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Ο λαός είναι αντίθετος και θα αντιδράσουμε με κάθε νομιμότητα. Είμαστε αγωνιστές από τον απελευθερωτικό αγώνα της χώρας από τον τούρκικο ζυγό.

Ένας αγωνιστής του Μακεδονικού αγώνα,ο Παυλος Μελάς, ο ήρωας της Μακεδονίας θα εγερθεί από τον τάφο και θα πάρει τον παλιό γκρα και θα σας κυνηγάει με πέτρες και θα βρείτε άσυλο πουθενά σε όλη την ζωή.

In this article

Join the Conversation