Κάτσης για σκάνδαλο Novartis: “Τα ίδια έλεγε και ο Τσοχατζόπουλος”

“Το σκάνδαλο Novartis δεν είναι ένα ελληνικό, αλλά ένα διεθνές σκάνδαλο, καθώς η Ελλάδα ως χώρα αναφοράς για τη διαμόρφωση τιμής φαρμάκου σε 29 χώρες του κόσμου, ήταν...

“Το σκάνδαλο Novartis δεν είναι ένα ελληνικό, αλλά ένα διεθνές σκάνδαλο, καθώς η Ελλάδα ως χώρα αναφοράς για τη διαμόρφωση τιμής φαρμάκου σε 29 χώρες του κόσμου, ήταν η κρίσιμη χώρα».

Αυτό που διερευνάται τόσο από τις ελληνικές αρχές, όσο και από αρχές άλλων χωρών είναι η τιμολόγηση υπέρ της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας μέσω και της δωροδοκίας πολιτικών προσώπων, εις βάρος των ασθενών και του συστήματος υγείας της χώρας.

Καλά θα κάνει λοιπόν η ΝΔ να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και να αναμένει να σχολιάσει, όπως όλοι μας, τα αποτελέσματα των ερευνών των ελληνικών και ξένων διωκτικών αρχών, αντί να προτρέχει.

Επειδή, λοιπόν, διερευνάται υπόθεση υπερτιμολόγησης φαρμάκων σε καιρό κρίσης και διάλυσης του εθνικού συστήματος υγείας, το μόνο ερώτημα είναι αν θέλει να βρούμε ποιοι ευθύνονται. Αν ναι, ας συμβάλει στη Βουλή. Αν όχι, τουλάχιστον να μην επιδεικνύει τέτοιο πανικό.

Η στάση της θυμίζει παλιάς κοπής ενόχους που όταν πιάστηκαν στη ‘φάκα’ μιλούσαν για δήθεν πολιτική δίωξη. Τα ίδια έλεγε και ο κ. Τσοχατζόπουλος”

In this article

Join the Conversation