Χειροτονήθηκε νέος διάκονος στον μητροπολιτικό Ι.Ν Αγίου Δονάτου

Γράφει ο Η.Μ Νέος διάκονος χειροτονήθηκε στη Μητρόπολη Παραμυθιάς από το Μητροπολίτη Τίτο. Στο μητροπολιτικό ναό του αγίου Δονάτου Παραμυθιάς έλαβε, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 25 Φεβρουαρίου, τον...

Γράφει ο Η.Μ

Νέος διάκονος χειροτονήθηκε στη Μητρόπολη Παραμυθιάς από το Μητροπολίτη Τίτο. Στο μητροπολιτικό ναό του αγίου Δονάτου Παραμυθιάς έλαβε, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 25 Φεβρουαρίου, τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης ένας νέος και ευσεβής άνθρωπος, ο Χρήστος Βάσσος, από τη Μαζαρακιά Ηγουμενίτσας.

Ο π. Χρήστος συνειδητοποιημένα απέκτησε “το όπλο του φωτός”, την ιερωσύνη και το απέδειξε με τα δάκρυα, πού έχυσε, την ώρα της χειροτονίας σε διάκονο. Δείχνει αποφασισμένος να την υπηρετήσει με μετάνοια, προσευχή, ανεξικακία.

Έτσι, θα ανταποκριθεί στο υψηλό λειτούργημά του. Και έχει τη βασική προϋπόθεση, για να επιτύχει, καθώς διαθέτει αρετές. Αυτές ακριβώς είναι, που κάνουν την ψυχή του να λάμπει, που του δίνουν σύνεση και χαρίζουν στο νου του τη χαρά και την ειρήνη, κάτι, που αποτυπώνεται και στο πρόσωπό του. Η μεγαλύτερη ευτυχία του κληρικού, αλλά και κάθε πιστού, είναι ο έπαινος του Θεού, τον οποίο απολαμβάνει εκείνος, που έχει αγαθή συνείδηση. Μακάρι ο π. Χρήστος να φτάσει στο σημείο να δεχθεί τον “έπαινο του Θεού”. Αυτή θα είναι η καταξίωσή του.

Στο τελετουργικό της χειροτονίας, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, συμμετείχαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως πρωτοπρεσβύτερος π. Βελισσάριος Σάντας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ηγουμενίτσας πρωτοπρεβύτερος-θεολόγος π. Ελευθέριος Κωνσταντής, που καθοδηγεί πνευματικά το νέο διάκονο και άλλοι κληρικοί.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!