Την τιμητικής της η Θεσπρωτία στην ομιλία Ριζόπουλου. Δύο (!!) αναφορές σε κείμενο 7.113 λέξεων

Με μία ομιλία 7.113 λέξεων, πραγματοποίησε την πρώτη του ανοιχτή συγκέντρωση στην Ήπειρο, ο ενδιαφερόμενος για την θέση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, το βράδυ της Δευτέρας στο...

Με μία ομιλία 7.113 λέξεων, πραγματοποίησε την πρώτη του ανοιχτή συγκέντρωση στην Ήπειρο, ο ενδιαφερόμενος για την θέση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, το βράδυ της Δευτέρας στο Grand Serai στα Ιωάννινα.

Μια ομιλία που από πολλούς χαρακτηρίστηκε έκθεση ιδεών, και που σαν τίτλο είχε «Από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, στην απελευθέρωση της Ηπείρου».

Και στις 7.113 λέξεις, υπήρξαν μόνο 2 αναφορές στην Θεσπρωτία και μαλιστα η μία απο “σπόντα”, αφού η σχετική αναφορά ειχε να κάνει με τα παράλια της Ηπείρου. Για την ακρίβεια η αναφορά του Σπυρυ Ριζοπουλου στην Θεσπρωτία, ήταν η εξής: “Έχουμε τον μισό Αμβρακικό στην Άρτα να διαμορφώνει μια φυσική μαρίνα η οποία συνεχίζει στις παραλίες της Πρέβεζας και ολοκληρώνεται με τις παραλίες της Θεσπρωτίας”

“Βαρυσήμαντη” τοποθέτηση όμως είχαμε και για το Σούλι, ως εξής: “θέλω να κάνω μία ειδική αναφορά σε μία περιοχή της Ηπείρου που αποτελεί το πιο ξεχασμένο σημείο: το Σούλι. Στο Σούλι διαμορφώθηκε η ψυχή της σύγχρονης ιστορίας μας. Πολιτική για τον πολιτισμό δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ενίσχυση της περιοχής και τη μετατροπή της σε προορισμό. Πολιτική για τους ανθρώπους δεν μπορεί να υπάρξει όταν ξεχνάμε την ψυχή μας. Το Σούλι είναι η ψυχή μας”

Χωρίς άλλο σχόλιο…

In this article

Join the Conversation