Η ομιλία του Ερρίκου Μητσιώνη στην προσυνεδριακή συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής

Συντρόφισες – Σύντροφοι – Φίλες και φίλοι Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας σας καλωσορίζω στη σημερινή Πολιτική Εκδήλωση που διεξάγεται στα πλαίσια του...

Συντρόφισες – Σύντροφοι – Φίλες και φίλοι

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας σας καλωσορίζω στη σημερινή Πολιτική Εκδήλωση που διεξάγεται στα πλαίσια του Προσυνεδριακού Διαλόγου, ενόψει του Ιδρυτικού – Συντακτικού μας Συνεδρίου που όπως όλοι γνωρίζετε θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 16, 17 και 18 Μαρτίου 2018. Θέλω να καλωσορίσω στη σημερινή μας συνάντηση τους δύο βασικούς προσκεκλημένους ομιλητές και να τους ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή τους με την συμμετοχή τους στη σημερινή μας εκδήλωση :

Καλοσωρίζω τον σύντροφο Αλεξάκη Αλέξη μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του Κινήματος Αλλαγής και Συντονιστή Γραμματέα της Συντονιστικής Επιτροπής Συνεδρίου Κέρκυρας. Καλοσωρίζω επίσης έναν σημαντικό άνθρωπο της Αυτοδιοίκησης, τον σύντροφο Αραβανή Κώστα , πρώην Νομάρχη , πρώην Δήμαρχο Λευκάδας και π. μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΝΑΕ , μέλος σήμερα της Συντονιστικής Επιτροπής Συνεδρίου Λευκάδας.

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στην σημερινή εκδήλωση. Φίλες και φίλοι. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ με στόχο να συζητήσουμε και να αναδείξουμε στο μέτρο του δυνατού και του περιορισμένου χρόνου τα κύρια και βασικά κεντρικά οργανωτικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν την Παράταξή μας , το Κίνημα Αλλαγής τα οποία και θα αποτελέσουν τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριό μας .

Πρέπει στο τέλος της σημερινής διαδικασίας να φύγουμε όλοι πληρέστερα ενημερωμένοι , με ξεκαθαρισμένη την ιδεολογική μας ταυτότητα , περισσότερο αισιόδοξοι και σίγουροι για την επιτυχία του εγχειρήματος που δεν είναι άλλο από τη Ιδρυση του νέου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης της Κεντροαριστεράς στην Πατρίδα μας .

Ο Μεγάλος Στόχος του Συνεδρίου μας είναι ένας : Η Αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, της παράταξης της κεντροαριστεράς που είναι χώρος στον οποίο συναντιούνται τα ρεύματα της σοσιαλδημοκρατίας, του ευρωπαϊκού σοσιαλισμού, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας. Σκοπός μας είναι να Κατοχυρώσουμε την Αυτόνομη πορεία, τον Διακριτό ρόλο, τον Προοδευτικό λόγο, με σταθερή προσήλωση στις αξίες της προοδευτικής παράταξης .

Τα ανοιχτά μέτωπά μας είναι η συντήρηση και ο λαϊκισμός. Αυτό ας το καταλάβουν όλοι , φίλοι και αντίπαλοι αλλά και οι πάσης φύσεως καλοθελητές. Όλοι έχουμε πάρει τα μηνύματα των 212.000 πολιτών, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής του χώρου μας έδωσαν ξεκάθαρα μηνύματα που στηρίζουν και συγκεκριμένες γραμμές. Δεν ψηφίστηκαν μόνο πρόσωπα.

Επιβεβαιώθηκε και η συγκεκριμένη γραμμή της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, όλο αυτό το διάστημα. Της αυτόνομης πορείας, του πρωταγωνιστικού ρόλου στις εξελίξεις, της ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών, αλλά και της ανάγκης ολοκλήρωσης μιας εναλλακτικής πραγματικά προοδευτικής πρότασης για τη διακυβέρνηση του τόπου.

Από το Συνέδριό μας, το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να βγει έτοιμο και δυνατό να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, αλλά και στους στόχους που επιδιώκουμε. Έτοιμο να κάνει πράξη τα οράματά μας για μια Ελλάδα περήφανη και αξιοπρεπή που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη, με Κοινωνική Δικαιοσύνη και Συνοχή, με ισχυρούς θεσμούς, αξιόπιστο πολιτικό Σύστημα, με τη νέα γενιά να ζει, να εξελίσσεται, να προοδεύει εδώ στην πατρίδα της.

Προχωρούμε στο Συνέδριό μας , προχωρούμε μπροστά :

Πρώτον. Με μια νέα Ιδεολογική Διακήρυξη. Που θα περιγράφει με σαφήνεια το πολιτικό και ιδεολογικό μας στίγμα ως Παράταξη Πατριωτική, Δημοκρατική, Προοδευτική, Μεταρρυθμιστική, στις σύγχρονες συνθήκες, με νέες αντιλήψεις και προτεραιότητες, αλλά πάντα με βάση τις αξίες και τις αρχές μας.

Δεύτερον. Με μια Νέα Προσέγγιση για την θέση της χώρας μας στον σύγχρονο διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο και σε μια Ευρώπη που πρέπει γρήγορα να αλλάξει, με τους Σοσιαλδημοκράτες και πάλι πρωταγωνιστές. Βαδίζουμε μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και την Σοσιαλιστική Διεθνή για να αλλάξουμε την Ευρώπη, μακριά από τις πολιτικές της διαρκούς λιτότητας και με νέες πρωτοβουλίες που θα καταπολεμούν τις διευρυμένες Κοινωνικές Ανισότητες στην ρίζα τους. Με νέες πρωτοβουλίες που καταπολεμούν την φτώχεια, αντιμετωπίζουν την ασύδοτη δράση του πολυεθνικού κεφαλαίου, προστατεύουν το περιβάλλον, μειώνουν τους εξοπλισμούς. Μακριά από ηγεμονισμούς, αποσχιστικούς εθνικισμούς, με ανοιχτό μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά και τον ρατσισμό.

Τρίτον. Με την ολοκλήρωση του « Προγράμματος Ελλάδα », ώστε να εγγυηθούμε την Αναπτυξιακή έκρηξη που έχει ανάγκη η χώρα, όχι μόνο με τις μεγάλες ξένες επενδύσεις, αλλά με κίνητρα για τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Στόχος μας ένα ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο που οριοθετείται απέναντι σε ιδεοληψίες και συντηρητικές πολιτικές. Εμείς έχουμε στο κέντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Θέλουμε ανάπτυξη για όλους, ισχυρή μεσαία τάξη, και πραγματική αλληλεγγύη για τους αδύναμους. Με μια νέα σχέση συνεργασίας Κράτους-Αγοράς-Κοινωνίας που διασφαλίζει την Εθνική Ανασυγκρότηση και την Οικονομική Ανάπτυξη. Και παράλληλα να δημιουργήσουμε νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας, δίνοντας και πάλι ελπίδα ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους. Με μεταρρυθμίσεις που διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση όλων σε ποιοτικά Δημόσια αγαθά, στην Υγεία, την Παιδεία, και αξιοπρεπείς συντάξεις από την Κοινωνική Ασφάλιση. Με έμπρακτη Κοινωνική Αλληλεγγύη προς αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, με στήριξη των νέων ζευγαριών και της οικογένειας. Με ανατροπές στο κράτος, για περισσότερη διαφάνεια, αξιοκρατία, λογοδοσία, με πλήρη αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και καταπολέμηση των πελατειακών δικτύων.

Τέταρτον: Με ένα νέο Καταστατικό που διασφαλίζει μια αναγεννημένη πολιτική δομή και οργάνωση. Με βαθιά ανατροπή στις κατεστημένες λογικές, των μηχανισμών, της ίντριγκας, των αρχηγίσκων, με νέα αντίληψη στις σχέσεις μας με τους πολίτες. Απαλλαγμένοι από κάθε παθογένεια του παρελθόντος. Με συλλογικές λειτουργίες ενιαίο και ισχυρό πολιτικό κέντρο στην πολιτική διεύθυνση, αλλά και με μεγάλες αρμοδιότητες στις περιφερειακές οργανώσεις.

Με ανοιχτές τις πόρτες στους πολίτες, με σεβασμό σε όλες τις απόψεις, με δημοκρατικές διαδικασίες, με αυτόνομη λειτουργία από το κράτος, με ουσιαστική ανανέωση, με τους νέους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή. Με ετήσια Προγραμματικά Συνέδρια και Προκριματικές εκλογές για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων μας. Με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, θα καινοτομήσουμε κατοχυρώνοντας πρώτοι εμείς το ψηφιακό κόμμα στη Ελλάδα, με διαδικασίες Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας, Διαβούλευσης, Διαλόγου, Δημοψηφισμάτων και Ψηφοφοριών στο Κίνημα Αλλαγής. Φίλες και Φίλοι Βαδίζουμε για ένα Συνέδριο Ανοιχτό, Μαζικό, Δημοκρατικό, Συμμετοχικό.

Την Κυριακή στις 4 Μαρτίου 2018 , θα διεξαχθούν σε όλη την Ελλάδα οι εκλογές για την ανάδειξη των Συνέδρων. Στο Νομό Θεσπρωτίας είμαστε έτοιμοι και καλούμε από το βήμα αυτό τα μέλη μας να συμμετάσχουν Δημοκρατικά στην εκλογική διαδικασία και να παρακινήσουν και φίλους να εγγραφούν μέλη. Ηδη ως συντονιστική Επιτροπή Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής στη Θεσπρωτία έχουμε ενημερώσει με Δελτία Τύπου στα ΜΜΕ του Νομού αναλυτικά για όλα τα ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας. Στο τέλος της εκδήλωσης αυτής μπορούμε να αναφερθούμε ειδικότερα στα ζητήματα αυτά .

Συντρόφισες και Σύντροφοι , φίλοι και φίλες Επιβάλλεται να κάνουμε το Συνέδριό μας υπόθεση όλου του προοδευτικού κόσμου. Δίνουμε την ευκαιρία να συμμετέχουν όλοι και όλες και στην εκλογή των Συνέδρων, «ανοίγοντας» και πάλι το Μητρώο, καλώντας όλους τους προοδευτικούς πολίτες και ιδιαίτερα όλους όσους ψήφισαν στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου, να γίνουν μέλη του νέου φορέα. Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν εκλεγμένοι Σύνεδροι και εκλεγμένοι στους φορείς τους εκπρόσωποι από συνδικάτα, επιμελητήρια, και φορείς Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι των Κομμάτων και κινήσεων που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής. Το Κίνημα Αλλαγής θα επιμείνει με τον διακριτό και αυτόνομο λόγο του, στην γραμμή της Εθνικής Συνεννόησης, που αποτελεί την κύρια προϋπόθεση για την επίτευξη των Εθνικών Στόχων.

Η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και η ανάδειξή μας ως Πρωταγωνιστή στις πολιτικές εξελίξεις, θα ανοίξει το δρόμο για μια προοδευτική διακυβέρνηση ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

In this article

Join the Conversation