H ΛΑ-ΑΑΣ Θεσπρωτίας για την εξόρυξη υδρογονανθράκων

«Ενημερωτικές» εκδηλώσεις, ετοιμάζονται από την κυβέρνηση «για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων», καθώς πρόκειται να ξεκινήσει το πρόγραμμα ερευνών και στην περιοχή της Θεσπρωτίας. Θα ακούσουμε ακόμα μια...

«Ενημερωτικές» εκδηλώσεις, ετοιμάζονται από την κυβέρνηση «για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων», καθώς πρόκειται να ξεκινήσει το πρόγραμμα ερευνών και στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

Θα ακούσουμε ακόμα μια φορά για τη «μεγάλη ευκαιρία» που θα σώσει τη χώρα, τον τόπο μας και το λαό της περιοχής από την φτώχεια, την υποβάθμιση και την ενεργειακή εξάρτηση.

Θα μας μιλήσουν για τη «δίκαιη ανάπτυξη», τις επενδύσεις που θα΄ρθουν, την ευημερία, τους κόμβους μεταφοράς ενέργειας, τις νέες θέσεις εργασίας.

Θα μας διαβεβαιώσουν ότι οι συμβάσεις παραχώρησης δημόσιων εκτάσεων γίνονται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ψεύτικες υποσχέσεις, μεγάλα και ωραία λόγια, δίνουν και παίρνουν από κυβερνητικά χείλη, για να πειστούν τα υποψήφια θύματα, δηλαδή ο λαός, ότι όλα γίνονται για το καλό του! Από κοντά μνημονιακή αντιπολίτευση, τοπικοί παράγοντες, δήμαρχοι, βουλευτές, πληρωμένοι επιστήμονες και λοιπά φερέφωνα συμπληρώνουν την εκστρατεία πειθούς των απολίτιστων «ιθαγενών»!

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!

· Γιατί στην πραγματικότητα αυτό που ετοιμάζουν είναι η ληστρική επιδρομή, η λεηλασία και το πλιάτσικο από τα ξένα και ντόπια αρπακτικά. · Γιατί είναι οι ίδιοι που με τις πολιτικές τους φόρτωσαν το λαό με μνημόνια, με φτώχεια, με ανεργία, με χαράτσια και τον απογύμνωσαν από κάθε δικαίωμα. · Γιατί, όταν όλοι αυτοί μιλούν για εθνικό συμφέρον, εννοούν το συμφέρον των αμερικανοευρωπαίων πατρώνων τους, που τόσο πολύ κόπτονται να διασφαλίσουν, βγάζοντας τη χώρα και το δημόσιο πλούτο «στο σφυρί».

· Γιατί, όταν αυτοί μιλούν για «μεγάλη ευκαιρία» και παρουσιάζουν τη χώρα ως γωνιακό οικόπεδο, έχουν στο νου τους να μας χώσουν πιο βαθιά στην εξάρτηση, να μας μπλέξουν πιο επικίνδυνα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. · Γιατί εμείς ξέρουμε ότι τα γεωστρατηγικά συμφέροντα για το μοίρασμα της λείας, οι πηγές και οι δρόμοι των αγωγών ενέργειας είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών.

· Γιατί ότι οι όποιες θέσεις εργασίας, δε θα΄ναι τίποτα άλλο παρά τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των «ειδικών οικονομικών ζωνών», με ασυδοσία εκμετάλλευσης, με εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας και αναλώσιμους, που θα πεταχτούν στα αζήτητα όταν ολοκληρωθεί το πλιάτσικο.

Και όσο για το περιβάλλον και τη φύση γενικότερα, έχουμε δει την «ευαισθησία» τους και στον Καλαμά με τα λύματα και στο Καρβουνάρι με τον ΧΥΤΑ και στις Σκουριές Χαλκιδικής κ.α.

Θα αρπάξουν όσα και όπως μπορούν για το δικό τους κέρδος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, αφήνοντας πίσω τους «Κρανίου Τόπο»!

Γιατί έτσι είναι ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός. Αδίστακτος και επικίνδυνος!

Κανένα όφελος δε θα δει ο λαός, αντίθετα θα δει την καταστροφή και την ερήμωση της υπαίθρου και των παραλίων, το λιγοστό εισόδημα του να λεηλατείται, να του στερούν όποια μέσα του έχουν απομείνει για να δουλέψει και να ζήσει με ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή του, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα της ζωής του (υγεία, μόλυνση, περιβαλλοντική υποβάθμιση, κίνδυνοι ατυχημάτων κλπ).

Ο Θεσπρωτικός λαός έχει σαν παρακαταθήκη τους αγώνες για τον Καλαμά, για τον ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι, για το εργοστάσιο Φυσικού Αερίου στην Πέρδικα, για τα Ασφαλτικά στη Λωρίδα Σαγιάδας.

Γι’ αυτό έχει χιλιάδες λόγους να αντισταθεί σ΄ αυτό το έγκλημα, να μην το επιτρέψει! Να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις, να οργανώσει μαζικές κινητοποιήσεις! Να υπερασπιστεί τον τόπο του, τη ζωή και το μέλλον το δικό του και των παιδιών του!

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!