Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, για την ημέρα της Γυναίκας

Μια ημέρα υπενθύμισης του καθημερινού αγώνα που κάνουν εκατομμύρια γυναίκες σε όλοτον κόσμο, ζητώντας την αναγνώριση του πολυποίκιλου ρόλου τους, της προσφοράς σε όλους τους τομείς της ζωής...

Μια ημέρα υπενθύμισης του καθημερινού αγώνα που κάνουν εκατομμύρια γυναίκες σε όλοτον κόσμο, ζητώντας την αναγνώριση του πολυποίκιλου ρόλου τους, της προσφοράς σε όλους τους τομείς της ζωής και την καθιέρωση των δικαιωμάτων τους.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας των γυναικών που εργάζονταν σε κλωστοϋφαντουργία της ΝέαςΥόρκης και εκδήλωσαν για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ίση αμοιβή με τους άντρεςτην 8 η Μαρτίου του 1857 πνίγηκε στο αίμα!

Εκτιμάται ότι 120 εκ. Γυναίκες κάτω των 20 ετών έχουν πέσει θύμα σεξουαλικήςκακοποίησης.

Περισσότερο από το 1/3 των γυναικών σε όλο τον κόσμο έχουν υποστείσωματική ή σεξουαλική βία σε κάποια φάση της ζωής τους και, κυρίως, στην εφηβεία ήτην περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Για να δούμε λοιπόν τα δεδομένα: Γυναίκα – οικογένεια – καριέρα  Συμβατές ή ασύμβατες σχέσεις;

Αυτό συνιστά το μεγάλο δίλημμα της σύγχρονης γυναίκας.

Οι συνιστώσες τρεις: η ταυτότητα του φύλου, η οικογένεια και η μητρότητα, η επαγγελματική ανέλιξη. Οι ρόλοι σαφώς διαφορετικοί και διακριτοί.

Εμείς αναζητούμε να βρούμε την ισορροπία.

•    Τη γυναίκα – σύντροφο, ερωμένη και φίλη,

•    τη γυναίκα – σύζυγο, μητέρα, παιδαγωγό και νοικοκυρά,

•    τη γυναίκα – αφεντικό, συνεργάτη, εργαζόμενη και συνδικαλίστρια.

Αλήθεια, δεν είναι πάρα πολλοί οι ρόλοι για να τους παίξει κανείς σε μόνο μία ταινία; Η αλήθεια είναι ότι η σύγχρονη γυναίκα έχει μάλλον συνηθίσει και αποδεχθεί τηνπολλαπλότητα και πολυπλοκότητα των ρόλων της στην κοινωνία.Η είσοδος των γυναικών στον δύσκολο επαγγελματικό στίβο, αποτελεί για τον 21ο αιώναμια καθόλα αποδεκτή και δεδομένη πραγματικότητα και η προώθηση της απασχόλησήςτους συνιστά παράγοντα κοινωνικής συνοχής και οικονομικής ανάπτυξης μιας χώρας.

Η σύγχρονη γυναίκα επιλέγει να εργαστεί, να ασχοληθεί με τα κοινά, με την πολιτική, μετον συνδικαλισμό. Διακρίνεται στην επιστήμη, στην τεχνολογία. Κάνει επαγγελματικήκαριέρα. Ταυτόχρονα όμως είναι σύζυγος και μητέρα, δημιουργεί οικογένεια και τηστηρίζει.

Τι γίνεται όμως με την ίδια τη φύση της γυναίκας; Μήπως τελικά η σύγχρονη γυναίκααπαρνήθηκε το ρόλο της ίδιας της φύσης;  Την ευαισθησία, τον ρομαντισμό, τη φαντασία,τη συμπόνια, ακόμη και την ανάγκη του να στηριχθεί και να δεχθεί τη φροντίδα του άλλουφύλου;

Οι γυναίκες σήμερα, κατάφεραν να είναι πολύ καλύτερες εργαζόμενες, πολύ δυναμικότερααφεντικά, πολύ μαχητικότερες πολιτικοί, πολύ φιλοσοφημένες τεχνοκράτες, πολύεντονότερες προσωπικότητες στη διανόηση, πολύ σοφότερες μητέρες από τις δικές τους,πολύ πιο παραγωγικές και ισότιμες σύζυγοι, αλλά πολύ λιγότερο γυναίκες.

Η σύγχρονη γυναίκα, η οποία έχει πετύχει, με αγώνες και θυσίες, πολλά και σημαντικά,οφείλει πάνω απ’ όλα να διεκδικήσει και να κατακτήσει το δικαίωμα στο σεβασμό.

ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!


Ηγουμενίτσα, 08/03/2018

Η Συντονιστική Επιτροπή της

Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων

ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!