O Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, για την ημέρα της Γυναίκας

8 του Μάρτη. Ημέρα της Γυναίκας! Η πολύμορφη και ποικιλότροπη καταπίεση της Γυναίκαςαπό τον Καπιταλισμό, τις Κοινωνικές διακρίσεις, την υποκουλτούρα της Τέχνης, η οποία τηναναδεικνύει  μόνο  ως  εκμεταλλεύσιμο ...

8 του Μάρτη. Ημέρα της Γυναίκας!

Η πολύμορφη και ποικιλότροπη καταπίεση της Γυναίκαςαπό τον Καπιταλισμό, τις Κοινωνικές διακρίσεις, την υποκουλτούρα της Τέχνης, η οποία τηναναδεικνύει  μόνο  ως  εκμεταλλεύσιμο  «σεξιστικό  σύμβολο»  ή  εμπορεύσιμο  «καλλιστειακότίτλο» και όχι ως πραγματικό αξιακό πρόσωπο και πρότυπο, η συγκεκαλυμμένη αλλοτρίωσητων  πραγματικών  της  δικαιωμάτων  της,  κάτω  από  «μανδύες»  δήθεν  αυτοδιάθεσης  καιαπελευθέρωσής της, που όμως δεν συνοδεύονται και από έμπρακτες νομοθετικές κατοχυρώσειςτης, είναι μια εικόνα,που δεν συνάδει με τον ζητούμενο αληθινό (ανυπόκριτο) αγώνα για τηνβελτίωση της θέσης της Γυναίκας, ως εργαζόμενης και μητέρας και δεν υπηρετεί τους στόχουςγια την πραγματική της ισοτιμία μέσα στο εργασιακό και κοινωνικό γίγνεσθαι!

Ο  Σύλλογος  Εργαζομένων  ΟΤΑ  Ν  Θεσπρωτίας    επισημαίνει  και  καταγγέλλει  αυτήν  τηνυποκρισία  και  αδιαφορία,  την  επικαλυμμένη  με  μπόλικη,  δυστυχώς,  δόση  «θεσμικής»νομιμοποίησης!

Δεν είναι τυχαίο, ότι παραμονές, μόλις, του επετειακού συμβολισμού αυτού του αγώνα (της Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μάρτη), το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επέλεξε να την «τιμήσει» μεμια πρωτοφανή, μειωτική της αξιοπρέπειάς της, απόφαση, κρίνοντας υπέρ της νομιμότητας τηςαπόλυσης εγκύων εργαζόμενων γυναικών!!!

Μια απόφαση τόσον υψηλού Θεσμικού Βαθμού κι ενός, μάλιστα, Οργάνου που καλείταιακριβώς  να  υπηρετήσει  και  προστατεύσει  τον  Άνθρωπο  και  τις  Αξίες  που  συνέχουν  τηνΚοινωνία του, προκαλούν οργή, αλλά και προβληματίζουν.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας μαζί με τον θερμό χαιρετισμό και την απότισητιμής στη Γυναίκα, καλεί τις συναδέλφισσες εργαζόμενες να αντισταθούν και συσπειρωμένες γύρω από το σύλλογο μας, να δώσουν την μάχη για την προστασία αλλά καιτη διεύρυνση τωνδικαιωμάτων τους.

Για το Συνδικαλιστικό Κίνημα, μέτρο προόδου δεν είναι οι κάθε φορά επετειακές εξαγγελίες,αλλά η έμπρακτη υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων που θα αποκαταστήσουν στην πράξη το έλλειμμα ισότιμης κοινωνικής, πολιτικής και κοινωνικής παρουσίας των γυναικών.

ΤΟ ΔΣ

In this article

Join the Conversation