Παρέμβαση αναγνώστη για την εξόρυξη υδρογονανθράκων: “Δεν βιάζεται το ΓΕΩΤΕΕ…”

Γράφει ο Γρηγόριος Μάρκου Δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι σήμερα το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για το ζήτημα των ερευνών και της εξόρυξης υδρογονανθράκων, που απασχολεί την Ήπειρο. Απο τους...

Γράφει ο Γρηγόριος Μάρκου

Δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι σήμερα το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για το ζήτημα των ερευνών και της εξόρυξης υδρογονανθράκων, που απασχολεί την Ήπειρο.

Απο τους σημαντικότερους συμβούλους του κράτος το ΓΕΩΤΕΕ, δεν τοποθετήθηκε ακόμη για τα οφέλη αλλα και τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από την δραστηριότητα.

Ο αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Νίκος Μποκάρης, σε δηλώσεις του στο ITV,παραδέχτηκε πως υπάρχει καθυστέρηση στην έκφραση άποψης, τόνισε όμως πως αυτό θα γίνει το επόμενο διάστημα αφού εξεταστούν όλες οι παράμετροι.

“Το ΓΕΩΤΕΕ δεν πρόκειται να τοποθετηθεί με βιασύνη άλλα αφού πρώτα ενημερωθεί από τους εξειδικευμένους επιστήμονες. Και στο πρόσφατο παρελθών πήρε θέση για τα κορυφαία ζητήματα και το ίδιο θα κάνει και τώρα, ειδικά για τις δραστηρίοτητες που προκαλούν αμφίθυμες αντιδράσεις. Προφανώς μας ενδιαφέρει εναν πρόκειται να γινει κάτι οπως η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, αυτό, να έχει θετικές συνέπειες στην εθνική και τοπική οικονομία” σημειωσε ο κ. Μπόκαρης

In this article

Join the Conversation