Πραγματοποιήθηκε η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας +Φωτογραφιες

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας. Την σύναξη των ιερέων...

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας.

Την σύναξη των ιερέων προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος, o οποιος στον πρόλογό του, ανέφερε ότι η σκέψη της Ανάστασης για τον πιστό, γίνεται δύναμη. Ζούμε από τώρα τη χαρά της Βασιλείας του Θεού, με τον αναστάντα Κύριο.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Ντελής, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμ.Θεοτόκου Γηρομερίου. Μεταξύ άλλων τόνισε πως ο δωρεοδότης Κύριος, προσφέρει το ύψιστο δώρο της ζωής, όχι μόνο της φυσικής, αλλά και της πνευματικής. Ο φόβος και το άγχος του θανάτου δεν υπάρχει πια. Η ταφόπετρα δεν είναι τέρμα για όσους πιστεύουν στη δύναμη της Ανάστασής Του. Αναλυτική ενημέρωση των ιερέων για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της Μητροπόλεως έκανε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτοπρεσβύτερος π. Βελισσάριος Σάντας. Οι ιερείς αποκόμισαν από το συνέδριο την αίσθηση ότι μια λύση υπάρχει, ένας δρόμος. Ο συνεχής αγώνας για την εσωτερική μας αναγέννηση, που θα μας απαλλάξει από τις μεταπτώσεις. Το αληθινό μεγαλείο του πνευματικού ανθρώπου, βρίσκεται στην αμετακίνητη παραμονή του στο στρατόπεδο της πίστης και της αρετής. Αν ο Χριστός δεν ανασταινόταν ούτε η αμαρτία θα είχε καταλυθεί, ούτε ο θάνατος θα είχε καθαιρεθεί, ούτε η δυστυχία, που μας βάραινε, θα είχε αφαιρεθεί από πάνω μας.

Ακολούθησε ενημέρωση των ιερέων για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της Μητροπόλεως από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο π. Βελισσάριο Σάντα, και διανεμήθηκε το αναστάσιμο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου που θα αναγνωσθεί σε όλους τους Ιερούς Ναούς το βράδυ της Αναστάσεως.

In this article

Join the Conversation