Σε εξέλιξη και με μικρή συμμετοχή, η απεργιακή κινητοποίηση για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Παραμυθιά η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, που παραμένουν απλήρωτοι επί τρεις μήνες. Στην συγκέντρωση...

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Παραμυθιά η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, που παραμένουν απλήρωτοι επί τρεις μήνες.

Στην συγκέντρωση βρίσκονται εργαζόμενοι του προγράμματος, εκπρόσωποι των παρατάξεων του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και ελάχιστοι δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Παραμυθιάς.

“Τους συνάδελφους μας εκτός προγράμματος, μάλλον δεν τους απασχολούν τα προβλήματα μας και δεν μπορούνε να συνειδητοποιήσουν πως αύριο μπορεί να έχουν και οι ίδιοι πρόβλημα” ανέφεραν χαρακτηριστικά εργαζόμενοι του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι.

Σε σχετικές τοποθετήσεις ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας καθώς και η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, κάνουν λόγο για ομηρία των εργαζομένων ενω τονιζουν πως μέχρι στιγμής, κανείς κάνεις δεν εχει φροντίσει να εξασφαλίσει, τόσο το εργασιακό, όσο και το ασφαλιστικό καθεστώς των υπαλλήλων που καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Προγράμματος μήνες πριν οι συμβάσεις τους λήξουν.

Οι Εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται και διεκδικούν:

– Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.

Την υλοποίηση της δέσμευσης της σημερινής κυβέρνησης για οριστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Και την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου!

Την άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος και στους Οικογενειακούς Βοηθούς του Προγράμματος.

Την ενίσχυση με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αποδόμηση και διάλυση του, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Την ενίσχυση και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων που χρησιμοποιούν καθημερινά για τις ανάγκες εφαρμογής του προγράμματος οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

In this article

Join the Conversation