Τα είπαν Κάτσης και Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης Ηπείρου & Βόρειων Ιονίων νήσων

Συνάντηση με τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης του σωματείου Ηπείρου & Βόρειων Ιονίων νήσων, πραγματοποίησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόσφατη μονημοποίηση 2.186 πυροσβεστών Πενταετούς...

Συνάντηση με τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης του σωματείου Ηπείρου & Βόρειων Ιονίων νήσων, πραγματοποίησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόσφατη μονημοποίηση 2.186 πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, που υπέγραψαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χιουλιαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, κύριο αίτημα των πυροσβεστών, ήταν η εργασιακή εξίσωση με τους μόνιμους, των υπολοίπων πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που δεν θα μονιμοποιηθούν,

Σχετικά με την συνάντηση, ο βουλευτής Θεσπρωτίας δήλωσε:

“Όταν νομοθετήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο η τριετής παράταση της σύμβασης των πενταετών πυροσβεστών, αρχίσαμε ταυτόχρονα τις προσπάθειες για τη μονιμοποίηση τους, πολύ πριν λήξει η τριετία.

Κάποιοι τότε δεν μας πίστευαν αλλά όλα αυτό το διάστημα καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες και πιέσεις και ιδιαίτερα η κ. Γεροβασίλη, η οποία κατάφερε μετά από διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς να αποσπάσει την έγκριση για να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις.

Η αντιπολίτευση που μας κατηγορούσε, ας αφήσει τις κραυγές, αφού θα έπρεπε να έχουν λύσει το θέμα από το 2011. Αλλά τότε δεν περιέλαβαν τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης στις καταστάσεις για προσλήψεις, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν τόσα χρόνια.

Το σημαντικό είναι ότι με την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος τους, ενδυναμώνεται το έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος και καταδεικνύεται η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα.”

In this article

Join the Conversation