Κορυφώνεται το Θείο Δράμα στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. του Αγίου Δονάτου. Το πρόγραμμα των Iερών Aκολουθιών

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και Το Θείο Δράμα κορυφώνεται και η υμνογραφία της ημέρας είναι σχετική με τα Πάθη του Χριστού, τη Σταύρωση και το θάνατό Του. Σε λίγη...

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και Το Θείο Δράμα κορυφώνεται και η υμνογραφία της ημέρας είναι σχετική με τα Πάθη του Χριστού, τη Σταύρωση και το θάνατό Του.

Σε λίγη ώρα στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Του Αγίου Δονάτου, ψάλλεται ο όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής και διαβάζονται τα 12 Ευαγγέλια. Ανάμεσα στο 5ο και το 6ο Ευαγγέλιο ψάλλεται το αντίφωνο Σήμερον κρεμάται επί ξύλου.

Η Μεγάλη Πέμπτη, η ιερή μέρα κατά την οποία εορτάζεται ο Μυστικός Δείπνος του Ιησού Χριστού με τους 12 Αποστόλους.

Τα Δώδεκα Ευαγγέλια περιγράφουν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά καθ’ όλη την ημέρα της Μεγάλης Πέμπτης. Τον Μυστικό Δείπνο, το δάκρυ και την ανθρώπινη αδυναμία στους κήπους της Γεσθημανής, την προδοσία του από τον Ιούδα, την σύλληψη, την δίκη, τα βασανιστήρια, την Σταύρωση.

Το πρόγραμμα των Iερών Aκολουθιών:

Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου 7:00 π.μ. θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Στις 7:00 μ.μ. θα ψαλούν τα Δώδεκα Ευαγγέλια.

Μεγάλη Παρασκευή, 6 Απριλίου ώρα 8:30 π.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία των Ωρών και στις 11:00 π.μ. θα γίνει η Αποκαθήλωση. Στις 7.00 μ.μ. θα ψαλεί ο Επιτάφιος Θρήνος και στις 09:00 μ.μ. θα γίνει περιφορά του Επιτάφιου και στην συνέχεια η συνάντηση των Επιταφίων του Αγίου Δονάτου και του Αγίου Αναστάσιου, στην πλατεία Βούλγαρη

Μέγα Σάββατο, 7 Απριλίου 7:00 π.μ. θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου, ενώ στις 11:00 μ.μ. θα ψαλούν τα προκαταρκτικά της Μεσονυκτίου Αναστάσεως. Στις 12:00 τα μεσάνυχτα θα γίνει η Τελετή της Αναστάσεως και θα ακολουθήσουν Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου.

Κυριακή Πάσχα, 8 Απριλίου 10:00 π.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα (Εσπερινός της Αγάπης).

In this article

Join the Conversation