Παρέμβαση Μπέζα για το δρόμο Αγ. Κυριακή – Σούλι: “Κάποιοι ξεχνούν εύκολα τελευταία … “

Ο πρ. Υφυπουργος σημειώνει με νόημα πως "Tο Σούλι «βλέπει» Εγνατία… αλλά κάποιοι ξεχνούν εύκολα τελευταία!"

“Δημοπρατήθηκε, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου το έργο του οδικού άξονα από την Αγία Κυριακή (Πόποβο) μέχρι τους Κουκλιούς Σουλίου.

Επειδή κάποιοι ξεχνούν εύκολα τελευταία … θυμίζω ότι η κατασκευή του «βόρειου άξονα» Αγία Κυριακή – Κουκλιοί Σουλίου, που θα συνέδεε τον ιστορικό χώρο του Σουλίου με την Εγνατία Οδό, ήταν το πρώτο έργο της Θεσπρωτίας που εντάχθηκε το 2007 στο «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου», με προϋπολογισμό 3.350.000 ευρώ.

Το έργο δημοπρατήθηκε το 2008, και το 2009 ο προϋπολογισμός του αυξήθηκε πάλι μέσω του «Πίνδος» κατά 920.000 ευρώ, λόγω ανάγκης εκτέλεσης συμπληρωματικών εργασιών.

Η ολοκλήρωση και η αποκατάσταση (έκτοτε έχουν γίνει καταστροφές) αυτού του οδικού άξονα, είναι το αντικείμενο της συγκεκριμένης εργολαβίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το Πρόγραμμα Πίνδος (2005-2009) με εθνικούς πόρους, ήταν μια σημαντική μεταρρυθμιστική προσπάθεια για την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, που άφησε τα «αποτυπώματά» της στη Θεσπρωτία.”

Αν. Μπέζας

In this article

Join the Conversation