Μήνυμα – δήλωση του Θωμά Οικονόμου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Γ’ Εθνική

Η επίτευξη της προσδοκώμενης υψηλής στόχευσης αποτελεί αναμφισβήτητα επιβράβευση όλων των συντελεστών και δεν επιδέχεται ουδεμιά αμφισβήτηση.

Θεωρώ επιβεβλημένο συνθηματικό μου καθήκον, να συγχαρώ και δημόσια με ευθύτητα την ποδοσφαιρική ομάδα του ιστορικού ΑΣΠ Σούλι Παραμυθιάς, για την επάξια κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θεσπρωτίας και την πολυπόθητη άνοδο στην Γ΄ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο το θεσπρωτικό ποδόσφαιρο θα συναντιπροσωπεύεται διφυώς στην Γ’ κατηγορία με συγκάτοικους τις δυο ιστορικές ομάδας ΑΠΣ ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ και ΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ.

Oι διακαείς ελπίδες και οι ανυπόμονες προσδοκίες του φίλαθλου κόσμου της Παραμυθιάς που αποτελεί την μονή αναντικατάστατη κινητήρια δύναμη του συλλόγου, δικαιώθηκαν.

Η επίτευξη της προσδοκώμενης υψηλής στόχευσης αποτελεί αναμφισβήτητα επιβράβευση όλων των συντελεστών και δεν επιδέχεται ουδεμιά αμφισβήτηση.

Πρέπει όμως αξιολογικά να επισημανθεί η γενικότερη υποβάθμιση και αγωνιστική απαξίωση του θεσπρωτικού και γενικότερα του ερασιτεχνικου ποδοσφαίρου, θέμα που πρέπει να προβληματίσει σοβαρά όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του τοπικού και όχι μόνο ποδοσφαίρου, για την άμεση προώθηση ριζοσπαστικών τομών και αναγκαίων αναδιορθώσεων, για να καταστεί βιώσιμο και ανταγωνιστικό το άθλημα και να αποφύγουμε ανεπιθύμητη μελλοντική σύνταξη της ληξιαρχικής πράξης θανάτου, η οποία αν δεν ληφθούν τα παραπάνω διαρθρωτικά μέτρα, θα αποτελέσει νομοτελειακή εξέλιξη.

Τα δικαιολογημένα επινίκια της επίζηλης επιτυχίας, επιβάλλεται κατά την γνώμη μου να ακολουθήσουν από την νέα διοικητική αρχή του συλλόγου, ο σοβαρός προγραμματισμός με τρίπτυχο προτεραιοτήτων την ουσιαστική αναβάθμιση και ενδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού, την προσέλκυση – ενεργοποίηση και περαιτέρω μαζικοποίηση  του φίλαθλου κόσμου, και την εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών πόρων μέσω όχι μόνο των υπαρκτών σήμερα εμφανών και αφανών χορηγών της ομάδας, οι οποίοι θα πρέπει να εντείνουν τις οικονομικές ενισχύσεις στην νέα απαιτητική αγωνιστική περίοδο, άλλα κυρίως με την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της συλλογικότητας της τοπική κοινωνίας

Μόνο έτσι θα ολοκληρωθεί η διαφαινόμενη επιτυχία και θα τεθούν βάσεις για παρόμοιες επιτυχίες στο μέλλον.

Αναγκαίος όρος επιτυχίας είναι ο συνδυασμός του ενθουσιασμού και το συναισθήματος με τον ρεαλισμό και την σοβαρότητα, για να καταστεί αξιόπλοο και γερο σκαρί στις μεγάλες θάλασσες το καράβι της ομάδος, θυμίζοντας στο σημείο αυτό, πως και ο μυθικός άλλα διδακτικός διαχρονικός πολυμήχανος Οδυσσέας, απόλαυσε το ονειρικό και μεθυστικό άσμα των σειρήνων, δεμένος στο κατάρτι της λογικής και γιαυτό έφτασε στον προορισμό της καρδιάς του.

Τέλος, αναγκαία πρωτοβουλία αποτελεί και η βελτίωση των αθλητικών υποδομών στο δημοτικό γήπεδο Παραμυθιάς 49 Προκρίτων, ιστορική έδρα της ομάδας, με άμεσο μέλημα και μέριμνα την αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα που υπερέβη κατά πολύ τον χρόνο ζωής του, για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή αγώνων στην ανώτερη κατηγορία.

Με εγκάρδιες ευχές προς όλα τα Θεσπρωτικά ποδοσφαιρικά σωματεία και τους φίλους και συνεργάτες μέλη των διοικήσεων τους, για δύναμη αντοχή και καλή αγωνιστική πορεία την επόμενη περίοδο, πιστεύω ότι η πορεία της ιστορικής ομάδας του Σουλίου, θα είναι αντάξια της ιστορίας του και των προσδοκιών όλων μας

In this article

Join the Conversation