Θωμάς Οικονόμου: Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Δημήτριο Τάτση για την ανάληψη των καθηκόντων ως Περιφερειακός Σύμβουλος

"Η τεχνοκρατική σου αντίληψη, σε συνδυασμό με το ανανεωτικό και μεταρρυθμιστικό σου πρόσωπο, θα σε οδηγήσουν σε χρήσιμες πρωτοβουλίες και ορθές επιλογές..."

Επ΄ ευκαιρία της επίσημης ανάληψης καθηκόντων ως περιφερειακού συμβούλου της περιφέρειας Ηπείρου του εκλεκτού φίλου και συνεπούς ομοϊδεάτη Δημήτριου Τάτση, τον συγχαίρω και δημοσιά ειλικρινά για την θέση ευθύνης και καθήκοντος που ανέλαβε.

Εύχομαι σε αυτόν θετική και δημιουργική συμβολή στο νέο θεσμικό του αξίωμα και παραγωγικό αντίκρισμα στο έργο του.

Επιθυμώ να του υπομνήσω καλοπροαίρετα ότι η καταξίωση του στο θεσμικό του ρόλο και η κοινωνική του επιβράβευση θα εξαρτηθούν πρωτογενώς όχι τόσο από την ανούσια φυσική παρουσία και πειθαναγκαστική κυκλοφορία που πολλές φορές δεν συνοδεύεται με θετικό πρόσημο και ουσιαστικό αντίτιμο στις διάφορες και συνήθως αυτοπροβαλλόμενες πάσης φύσεως εκδηλώσεις, αλλά από την συμμετοχικότητα του και την παραγωγή έργου στην διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας των συμπολιτών μας καθως και την τεχνική υποστήριξη, προώθηση και υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών στόχων, προσδοκιών και έργων σε επίπεδο περιφέρειας Ηπείρου και ιδιαίτερα της Π.Ε Θεσπρωτίας που θα συντελέσουν στην ουσιαστική αναβάθμιση του λησμονημένου και απαξιωμένου τόπου μας.

Η τεχνοκρατική σου αντίληψη φίλε Δημήτρη, σε συνδυασμό με το ανανεωτικό και μεταρρυθμιστικό σου πρόσωπο, και την διάθεση προσφοράς αποτελούν πιστεύω και το ειδικό προσοντολόγιο που εκτιμώ και ελπίζω ότι θα σε οδηγήσουν σε χρήσιμες πρωτοβουλίες και ορθές επιλογές.

Θέλω να πιστεύω οτι τα παραπάνω χαρακτηριστικά σου δεν θα ατονήσουν και δεν θα σε εγκαταλείψουν στην διάρκεια της διαδρομής σου με επικίνδυνη ενσωμάτωση τους στο κατεστημένο εξουσίας αλλά συνειδητά θα υπηρετήσεις τις αρχές σου λογοδοτώντας πάντοτε στον τελικό κριτή που είναι ο Θεσπρωτικός λαός.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι το συνολικό σου έργο ως πολιτικό αποθεματικό, θα κριθεί καλόπιστα μεν άλλα αυστηρά δε, στο τέλος της θητείας σου που θα αποτελέσει κρίσιμη δοκιμασία ενός νέου δρομέα στον μαραθώνιο της πολιτικής και κοινωνικής διαδρομής με αίσιο τερματισμό.

Σου αφιερώνω ως επίζηλο και διαρκή προβληματισμό και επίλογο κρίσης, τα ιστορικά διαχρονικά και επίκαιρα λογία ενός εθνικού ηγέτη και ειρηνικού αγωνιστική “Αντρές που βαδίζουν στην ζωής ευθυτενείς και με γαλήνη, μαθημένοι να πονούν χωρίς να υποφέρουν, να νικούν χωρίς να θριαμβολογούν, να ηττώνται χωρίς να μοιρολογούν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί άνδρες, θεμέλια γενεών”.

Με την τελική ελπίδα και ευχή, ότι οι παρούσα δήλωση μου δεν θα εκληφθεί ως εγκώμιο άλλα ως ηθική δέσμευση δράσης, εύχομαι προσωπική υγειά, δύναμη και καλή ανάσταση σε όλα τα επίπεδα, θεωρώντας ότι θα τα καταφέρεις.

Και σε ανώτερα και γιατί όχι και αντιπεριφερειάρχης γιατί μπορείς και καλύτερα.

Παραμυθιά 31.03.18

Με εμπιστοσύνη

Θωμάς Οικονόμου
Δικηγόρος
In this article

Join the Conversation