O Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν Θεσπρωτίας για την εργατική Πρωτομαγιά

Εργατική Πρωτομαγιά 2018. Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά». Kαλούμε όλους τους συναδέλφους του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν Θεσπρωτίας να συμμετέχουν...

Εργατική Πρωτομαγιά 2018. Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».

Kαλούμε όλους τους συναδέλφους του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν Θεσπρωτίας να συμμετέχουν στην Απεργιακή συγκέντρωση Τρίτη 1-5-2018, στις 10.00 π.μ. στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

«Εργατική Πρωτομαγιά 2018. Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η εργατική Πρωτομαγιά διδάσκει και σήμερα. Τα συμπεράσματα από το Μάη του 1886 στο Σικάγο αλλά και από άλλες κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης διεθνώς είναι κρυστάλλινα. Αφεντικά και εργάτες είναι σε διαρκή πάλη μεταξύ τους. Δεν μπορεί να υπάρξει ταξική ειρήνη ανάμεσα σε εκμεταλλευτή και εκμεταλλευόμενο! Η μεταξύ τους αναμέτρηση πολλές φορές στην ιστορία πήρε διαστάσεις πολεμικής ταξικής αναμέτρησης, όπου έπεσαν οι μάσκες και οι αστοί προχώρησαν σε ανοιχτή καταστολή των κινητοποιήσεων των εργατών με χρήση των δυνάμεων της αστυνομίας και του στρατού, δολοφονώντας και φυλακίζοντας τους πιο πρωτοπόρους εργάτες. Και όταν η επίθεση που κάνουν στα δικαιώματα των εργατών δεν αρκεί για να εξασφαλίσει την κερδοφορία τους, οι κεφαλαιοκράτες δεν το έχουν σε τίποτα να αιματοκυλίσουν λαούς ολόκληρους, να χρησιμοποιήσουν τον πόλεμο για να υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο Ελληνικός λαός πλήττεται από την εντεινόμενη αντιδραστική-αντιλαϊκή οικονομική πολιτική Κυβέρνησης και Ε.Ε., από τις ΄΄μνημονιακές΄΄ δεσμεύσεις, φέρνοντας και νέα δεινά και καθεστώς εποπτείας για τις επόμενες δεκαετίες. Τα στοιχεία δείχνουν συνεχή επιδείνωση όλων σχεδόν των τομέων της οικονομίας.

Η μνημονιακή περίοδος οδήγησε στην ισοπέδωση των εργασιακών –κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η κυβερνητική πολιτική σκληραίνει προχωρώντας στην διάλυση όλων των κοινωνικών κατακτήσεων, στο ασφαλιστικό, παιδεία, υγεία και πρόνοια.  Μισθοί και  συντάξεις πείνας, ελαστικοποίηση του ωραρίου, των εργασιακών σχέσεων εργασίας, αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης, καλπάζουσα ανεργία κυρίως στη νεολαία. Φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού,  απαίτηση των δανειστών για περικοπή στο αφορολόγητο και τις συντάξεις από τη νέα χρονιά, στυγνή φορολογία, κατασχέσεις, απειλές και εκβιασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά, αδυναμία των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επαγγελματιών  να ανταπεξέλθουν στην εξόφληση των οφειλών τους.

Με τις ιδιωτικοποιήσεις (απαίτηση των δανειστών και του κεφαλαίου), τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση,  θα ξεπουληθούν στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, οι κλάδοι της ενέργειας, της ύδρευσης, των μεταφορών, των υποδομών, η ακίνητη περιουσία.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα ο λαός έχει να αντιμετωπίσει και την ρευστή και άκρως επικίνδυνη κατάσταση στις γύρω περιοχές.

Οι σφοδροί ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στη Συρία, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο,  ο άγριος ανταγωνισμός των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ,  με τη Ρωσία κλιμακώνεται. Η συγκέντρωση ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων και η απειλή ενός νέου  γενικευμένου πολέμου, με τη πρόσφατη επίθεση στη Συρία, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, ξεριζώνουν χιλιάδες ανθρώπους από τις εστίες τους παίρνοντας το δρόμο της προσφυγιάς και πολλές φορές η θάλασσα γίνεται ο υγρός τάφος τους,  καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Μετά το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Γιουγκοσλαβία, ήρθε η σειρά της Συρίας, με επόμενο στόχο το Ιράν. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος τους φέρνει σε αντιπαράθεση με άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια. Το Αιγαίο και τα Βαλκάνια είναι μερικές από τις πολλές περιοχές οι οποίες αποτελούν πιθανές εστίες για ένα «θερμό» επεισόδιο.

Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αντίθετα, τους ενώνουν τα ίδια προβλήματα, οι ίδιες ανάγκες.

Το ίδιο ισχύει για όλους τους λαούς στα Βαλκάνια, όπου οι αστικές τάξεις υποδαυλίζουν μίση, αλυτρωτισμούς και χύνουν εθνικιστικό δηλητήριο, εκμεταλλευόμενοι θρησκευτικές και φυλετικές διαφορές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σε αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα (Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Ανδραβίδα, Άραξος, Σύρος κλπ.). Παραχωρεί την Ελληνική γη, τις θάλασσες και τον αέρα  στους δολοφόνους των λαών. Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη – δολοφόνους, όπως το Ισραήλ. Προσπαθεί συστηματικά να εξωραΐσει τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας

Ενάντια στην αντιλαϊκή οικονομική πολιτική των ΄΄μνημονίων΄΄ Κυβέρνησης – Ε.Ε.

Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί κάθε εργαζόμενη/εργαζόμενο στους Δήμους του νομού μας να τιμήσουν αυτή τη μέρα με απεργία, μαχητικές εκδηλώσεις και διαδηλώσεις και να παλέψουμε μαζί με όλους τους  εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τα φτωχά- λαϊκά στρώματα

ΓΙΑ:
Την ανατροπή των βάρβαρων– αντιλαϊκών- αντεργατικών μέτρων που μας έχουν επιβάλλει οι Ελληνικές Κυβερνήσεις-Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.
Για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Σταθερή και Μόνιμη εργασία για όλους και όλες, των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Αξιοπρεπείς   μισθούς και συντάξεις.
Τη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων και του Κράτους και όχι βορά στα επιχειρησιακά συμφέροντα.
Σύγχρονη Δημόσια, Δωρεάν Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια.
Να αναπτυχθεί ισχυρό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα με τη συμμετοχή των εργατών-εργαζομένων,  αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, της νεολαίας, των συνταξιούχων.
Να αντιτάξουμε τη σθεναρή εναντίωση στον ιμπεριαλισμό και κάθε είδος επιθετισμό, στον ρατσισμό και φασισμό, να αντιτάξουμε την πολιτική της διεκδίκησης της εθνικής ανεξαρτησίας από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, την πολιτική της φιλίας των λαών. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

Να απαιτήσουμε:
Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε βάρος άλλων λαών της περιοχής. Κανένας Έλληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου. Να φύγει αμέσως το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Αποχώρηση της Ελλάδας από το Ν.Α.Τ.Ο. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, κανένα λιμάνι, κανένα αεροδρόμιο ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
Καμιά αλλαγή συνόρων. Να μην επιτρέψουμε οι λαοί να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εκμετάλλευσης.
Η εργατική τάξη, ο λαός, μέσα από τα σωματεία και την πάλη του, μπορεί και πρέπει να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις.

Kαλούμε  όλους τους συναδέλφους του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν Θεσπρωτίας να συμμετέχουν στην Απεργιακή   συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας                           

Τρίτη    1-5-2018, στις 10.00 π.μ. στον  Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

Το ΔΣ

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!