Έλεος. Κλειστός και φέτος την ημέρα της εορτής, ο Μητροπολιτικός Ι.Ν του Αγ. Δονάτου. Έφαγαν πόρτα οι πιστοί. Με παρέμβαση άνωθεν, άνοιξε για λίγη ώρα

Πλέον έχει καταντήσει κακόγουστο αστείο. Ο κακώς εννοημένος δημοσιοεπαγγελματισμός, έχει μπει για τα καλά και στην Μητρόπολη Παραμυθιάς. Πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς, πως από τις...

Πλέον έχει καταντήσει κακόγουστο αστείο.

Ο κακώς εννοημένος δημοσιοεπαγγελματισμός, έχει μπει για τα καλά και στην Μητρόπολη Παραμυθιάς. Πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς, πως από τις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας είναι κλειστός ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Δονάτου, την ημέρα της ονομαστικής εορτής του προστάτη Θεσπρωτίας;

Αυτό το κακόγουστο αστείο που συμβαίνει διαχρονικά στον συγκεκριμένο ναό, δυστυχώς συμβαίνει και την ημέρα της εορτής του Αγίου, με την ανεπάρκεια των λειτουργών της Μητρόπολης, πλέον, να δείχνει πως δεν έχει όριο.

Και αν δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν οι ίδιοι πως η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Προστάτη μας, τότε πως περιμένουν να το καταλάβουν οι πιστοί.

Έτσι και σήμερα, περιπλανώμενοι πιστοί και 3 λεωφορεία από Φιλιάτες, Κόνιτσα και Λευκάδα, βρέθηκαν στην Παραμυθιά το μεσημέρι της Δευτέρας, προσπαθώντας μάταια να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Δονάτου. Η Μητρόπολη όμως είχε διαφορετική άποψη, αφού προφανώς η αγγαρεία δεν έχει τελειωμό.

Νομοτελειακά, από αυτήν την διαχρονική στάση, έρχεται και η απαξίωση από του πιστούς που είναι πλέον φανερή τόσο στους λειτουργούς της Μητρόπολης, όσο και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

Έτσι οι πιστοί περιπλανούταν στις καφετέριες της Παραμυθιάς ψάχνοντας κάποιον υπεύθυνο για να διαμαρτυρηθούν και όπως πάντα… τα παραπόνα στην δήμαρχο αν και δεν έχει καμιά εύθηνη για την ανεπάρκεια της Μητρόπολης. Γίναμε μάρτυρες τουλάχιστον 2 περιπτώσεων διαμαρτυρίας στην δήμαρχο, η όποια με παρέμβαση της και μεγάλη δυσκολία από ότι καταλάβαμε, κατάφερε να πείσει την μητρόπολη να ανοίξει τον Ιερό Ναό έστω και για λίγο. Φυσικά και οι πιστοί που έφαγαν πόρτα, δεν θα ξαναδιανοηθούν, να επισκεφτούν τον συγκεκριμένο ναό.

Το ανεπίσημο αφήγημα των «λειτουργών» της Μητρόπολης, είναι πως δεν ανοίγουν τον ναο, γιατί δεν εχει επισκέπτες ο ναος. Και λεμέ ανεπίσημο, γιατί αν τολμήσει κανείς να το πει επίσημα, τότε δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα συμβει.

Η απάντηση στην παραπάνω ανοησία, είναι πως οι πιστοί αχούν απαξιώσει τον ναό, γιατι είναι πάντα κλειστός. Ας τους εκπαιδεύσουν, έχοντας ανοιχτή την εκκλησία και θα δούν πως θα αυξηθεί η επισκεψημοτητα. Στην τελική τόσα χιλιόμετρα έκαναν…

Η παρακμή του Ιερού Ναού, σε όλο της το μεγαλείο. Κρίμα και για την πόλη, κρίμα και για την μητρόπολη μα πάνω από όλα κρίμα για τον Προστάτη μας. ΚΡΙΜΑ.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!