Επιστολή του τοπικού ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προς μαθητές για τα reality “ερωτα”

Αγαπητοί Μαθητές μας, Ό, τι πιο όμορφο μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος και ιδιαίτερα ο νέος άνθρωπος, είναι ο έρωτας, η συντροφικότητα, η βαθιά φιλία και κατανόηση, η...

Αγαπητοί Μαθητές μας,

Ό, τι πιο όμορφο μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος και ιδιαίτερα ο νέος άνθρωπος, είναι ο έρωτας, η συντροφικότητα, η βαθιά φιλία και κατανόηση, η αμοιβαία αγάπη, η αλληλεγγύη γιατον διπλανό του, για τον άνθρωπο που υποφέρει…

Τις τελευταίες μέρες, ένα ακόμα τηλεσκουπίδι, ανάμεσα στα διάφορα που κυκλοφορούν,έκανε την εμφάνισή του.Και μάλιστα σε ώρες τηλεοπτικής αιχμής, όπου χιλιάδες νέοι άνθρωποι παρακολουθούν τηντηλεόραση.

Βασικός κανόνας του είναι να βάλει ένα τσούρμο & παίχτες  (άγνωστους μεταξύ τους), να παραστήσουν τους ερωτευμένους, να ερωτευτούν στα ψεύτικα δηλαδή, προκειμένου να βγουν νικητές στο παιχνίδι.

Καλούνται να το κάνουν με διάφορα ανταλλάγματα, ανάμεσα στα οποίαείναι και η πληρωμή, τα χρήματα…Χυδαιότητα; Εκπόρνευση;Ό, τι και να πει κανείς είναι λίγο.

Τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν αυτή την αηδία που νιώθει κανείς…

Σημασία είναι μία…

Το καλύτερά μας αισθήματα, τον έρωτα, τον προσφέρουμε απλόχερα στους ανθρώπους πουεμείς επιλέγουμε και που αγαπούμε πραγματικά…

Όχι εκεί που θα μάς προστάξει κάποια παραγωγή ενός ακόμα τηλεσκουπιδιού, που θέλει ναβγάλει κέρδος και να κάνει τα μυαλά των νέων ανθρώπων χυλό…Δεν μας κάνει φυσικά εντύπωση. Ξέρουμε ότι τα πάντα σήμερα, αυτό το σύστημα που ζούμε,τα θεωρεί εμπόρευμα.

Την ανθρώπινη δουλειά, την Υγεία, την Παιδεία..

.Έτσι θέλουν να είναι και η αγάπη, ο έρωτας, οι ανθρώπινες σχέσεις. Εμείς όμως δεν θα τούς κάνουμε τη χάρη.Ερωτευόμαστε και ζούμε πραγματικά, όχι στα ψεύτικα, όχι για να βγάλουμε χρήματα.

Γιατί αυτό είναι ανθρώπινο, όμορφο κι όχι γιατί μάς το λέει κάποιος…

Μη τους κάνεις τη χάρη λοιπόν.Γύρνα την πλάτη σου στα τηλεσκουπίδια τους.

Άσε αυτούς τους φουσκωτούς τύπους και τις πλαστικές κυρίες να παριστάνουν τουςερωτευμένους στα ψεύτικα…

Άστους στην κλειδαρότρυπά τους… Σε λίγο καιρό δεν θα τούςθυμάται και κανείς…

Άνοιξε εκείνη την ώρα ένα βιβλίο και άφησέ το να σε ταξιδέψει… μαζί με κάποιον πουαγαπάς πραγματικά.

Η νέα γενιά έχει ιδανικά…

Έχει όπλο τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη,την ΑΝΘΡΩΠΙΑ!

Εμείς, οι δάσκαλοί σου, το ξέρουμε καλά…

Καλή δύναμη και ιδιαίτερα στις μέρες που έρχονται και πλησιάζει η εξεταστική περίοδος.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!