Σήμερα η φιέστα για το πρωτάθλημα και την Γ’ Εθνική. Ύμνους από την εφημερίδα ΦΩΣ

Με τον σημερινό αγώνα με αντίπαλο το Φιλιάτι, ολοκληρώνεται η επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα της Παραμυθίας, που κατάκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο για την Γ’ Εθνική...

Με τον σημερινό αγώνα με αντίπαλο το Φιλιάτι, ολοκληρώνεται η επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα της Παραμυθίας, που κατάκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο για την Γ’ Εθνική κατηγορία.Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 6:00 το απόγευμα, ενώ για τις 8:00 έχει προγραμματιστεί η φιέστα

Ολοκληρώνεται και στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, όπου πρωταθλητής αναδείχθηκε η ιστορική ομάδα «Σούλι» Παραμυθιάς που θα παίξει τη νέα σεζόν, για πρώτη φορά στην ιστορία της στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής.

Σε αφιέρωμα της εφημερίδας ΦΩΣ, αναφέρεται:

Απομένει ακόμα μία αγωνιστική, αλλά έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού ο πρωταθλητής αναδείχθηκε και μαθηματικά. Αυτή η χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου της Παραμυθιάς γράφτηκε με άρωμα γυναίκας, καθώς πρόεδρος είναι η Έρρικα Ντούμα, που κράτησε επάξια τα διοικητικά σκήπτρα.

Το τελευταίο παιχνίδι ήταν με την ομάδα της Πλαταριάς στους αγώνες πλέι οφ, όπου το Σούλι με συνοπτικές διαδικασίες κέρδισε 6-0 σφραγίζοντας την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Για να ακολουθήσουν έντονοι πανηγυρισμοί στο γήπεδο αλλά και στην πόλη της Παραμυθιάς, που είναι χτισμένη στους πρόποδες των ιστορικών βουνών του Σουλίου.

Η ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της ανοίγει τα φτερά, για να πετάξει σε άλλους ποδοσφαιρικούς ορίζοντες, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια του νομού Θεσπρωτίας και της ευρύτερης περιοχής.

Παλιότερα αγωνίστηκε στη Δ’ Εθνική, αλλά στην τρίτη κατηγορία θα παίξει για πρώτη φορά.

Τελευταία, για αρκετά χρόνια  ήταν στην Α’ τοπική ερασιτεχνική κατηγορία και όπως λένε οι φίλοι της ομάδας, ήταν πολύς ο καιρός, χωρίς διάκριση για μια τόσο ιστορική ομάδα, όπως είναι το Σούλι.

Όλοι στην Παραμυθιά είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την ομάδα, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις που έχει η Γ’ Εθνική.

«Έχουμε την εμπειρία, τον προγραμματισμό και τα πλάνα για να μπορέσει η ομάδα να σταθεί επάξια και στη νέα κατηγορία» δήλωσε με αισιοδοξία ο τεχνικός διευθυντής Θοδωρής Μάνος.

Στους αγώνες πλέι οφ της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Θεσπρωτίας το Σούλι Παραμυθιάς κατέκτησε την 1η θέση με 29 βαθμούς.

Τις υπόλοιπες θέσεις σε αυτούς τους αγώνες κατάταξης που κρίθηκε ο τίτλος, κατέλαβαν οι ομάδες: Θύαμις Καστρίου 25 βαθμοί, Άρης Πέρδικας 14 β., Άρης Φιλιατών 13 β., ΠΑΣ Λαδοχωρίου 7 β. και Α. Ο. Πλαταριάς 2 β.

Για την άνοδο του Σουλίου στη Γ’ Εθνικής ο προπονητής  Λευτέρης Βέρμπης δήλωσε τα εξής: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά και γι’ αυτό είμαστε όλοι χαρούμενοι που η ομάδα ανέβηκε στη Γ’ Εθνική. Ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές αλλά και τη διοίκηση για την προσπάθεια που έκαναν. Να τελειώσει και τυπικά το πρωτάθλημα και στη συνέχεια θα συζητήσουμε με τη διοίκηση για την επόμενη ημέρα. Μείνω δεν μείνω στην ομάδα, εγώ ενδιαφέρομαι για το καλό της Παραμυθιάς, γιατί είμαστε οικογένεια, δένεται κανείς εύκολα με την ομάδα και τους ανθρώπους της».

Από την άλλη εβδομάδα που θα τελειώσει και τυπικά το πρωτάθλημα, η πρόεδρος Έρρικα Ντούμα με τους συνεργάτες της, θα δώσουν το στίγμα της επόμενης ημέρας και πως θα γίνει ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν.

Επί του παρόντος, η ιστορική Παραμυθιά πανηγυρίζει για την άνοδο του Σουλίου, με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά και στο μέλλον.


In this article

Join the Conversation