Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος μας ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας οργάνωσε τον αγώνα των συναδέλφων παρατασιούχων, στην κατεύθυνση να μετατραπούν οι συμβάσεις των συναδέλφων σε αορίστου χρόνου, τονίζοντας...

Από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος μας ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας οργάνωσε τον αγώνα των συναδέλφων παρατασιούχων, στην κατεύθυνση να μετατραπούν οι συμβάσεις των συναδέλφων σε αορίστου χρόνου, τονίζοντας ότι ο μόνος δρόμος που έχουν οι εργαζόμενοι είναι αυτός του αγώνα

Καταφέραμε μέσα από κινητοποιήσεις να αποτρέψουμε τις απολύσεις των συμβασιούχων και να παραταθούν οι συμβάσεις τους μέχρι 31 Μάρτη. Ακόμα και η προκήρυξη 3κ/2018 για τις 8.166 μόνιμες είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα .

Αυτό αποτελεί απάντηση σε όλους αυτούς που λένε ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα Η θέση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες του Α.Σ.Ε.Π., της προκήρυξης 3κ/2018 για τους νεοπροσλαμβανόμενους ήταν ξεκάθαρη προς κάθε κατεύθυνση : Όλοι τους να τοποθετηθούν αποκλειστικά στις θέσεις για τις οποίες έχουν προσληφθεί.

Η θέση μας αυτή είναι πρώτα από όλα δίκαιη απέναντι στους συναδέλφους που εργάζονταν σε αυτές τις θέσεις και λόγο ΑΣΕΠ βρέθηκαν άνεργοι .

Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι απαραίτητοι για την σωστή λειτουργία της καθαριότητας του δήμου Ηγουμενίτσας , ανήκουν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που οι δημότες χρυσοπληρώνουν την υπηρεσία αυτή μέσω των δημοτικών τελών και οι εργαζόμενοι αυτοί αμείβονται από αυτές. ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ Δ.Σ. υστέρα από σχετική αναφορά που έγινε στον σύλλογο μας , ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου άλλαξε την θέση σε νεοπροσλαμβανόμενο της 3Κ/2018 εργαζόμενο και τον έστειλε σε άλλη υπηρεσία στην (ΔΕΥΑΗ ) να προσφέρει της υπηρεσίες του ,και σε άλλο αντικείμενο, από αυτό που έχει προσληφθεί .

Αυτό είναι και άδικο και παράνομο με βάση νομοθεσία. Καταγγέλλουμε αυτήν την ενέργεια της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας .

Ο καθένας στην θέση για την όποια έχει προσληφθεί Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία έχουν άσχημη εμπειρία από την παραβίαση αυτού του κανόνα. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει γνωρίζουν ότι δεν τους έχει χαριστεί τίποτα. Καλούμε τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία να βγάλουν τα συμπεράσματα τους

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ

In this article

Join the Conversation