Λαϊκή Συσπείρωση: Πρόταση για ψήφισμα για την συμφωνία με Σκόπια, μετά την άκαρπη προσπάθεια για κοινό ψήφισμα

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δήμαρχος κατέθεσε στο σώμα πρόταση για υιοθέτηση ψηφίσματος σχετικά με τη συμφωνία με την FYROM. Aπό την πλευρά μας ζητήσαμε να...

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δήμαρχος κατέθεσε στο σώμα πρόταση για υιοθέτηση ψηφίσματος σχετικά με τη συμφωνία με την FYROM.

Aπό την πλευρά μας ζητήσαμε να γίνει πιο διεξοδική συζήτηση και έτσι συγκροτήθηκε 3μελής επιτροπή για την επεξεργασία σχεδίου ψηφίσματος.

Η επιτροπή αυτή που συνεδρίασε προχθές δεν κατέληξε σε κάποιο κοινό ψήφισμα. Σαν Λαϊκή Συσπείρωση προσήλθαμε στην επιτροπή με την παρακάτω πρόταση που θέτει το πρόβλημα και την συμφωνία των 2 κυβερνήσεων σε εμπεριστατωμένη βάση χωρίς αφενός να συμμεριζόμαστε τις αστήριχτες αιτιάσεις των υποστηριχτών της κυβέρνησης περί καλής συμφωνίας για τους λαούς των Βαλκανίων, ούτε αφετέρου να ρίχνουμε νερό στο μύλο του εθνικισμού.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – FYROM

Η συμφωνία των κυβερνήσεων Ελλάδας- FYROM επιτεύχθηκε με την ωμή παρέμβαση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και υπογράφηκε με βάση τα χρονοδιαγράμματα προώθησης της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης στα Βαλκάνια.

Η όλη διαδικασία επικεντρώθηκε στο όνομα της γειτονικής χώρας, ενώ μια σειρά κρίσιμα ζητήματα (αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού και συνταγματικές μεταβολές), όχι μόνο παραπέμπονται στο αβέβαιο μέλλον, αλλά περιπλέκονται με την αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των θέσεων περί «Μακεδόνα πολίτη» και «Μακεδονικής γλώσσας», που αποτελούν το «σπέρμα» του αλυτρωτισμού.

Επομένως είναι μια συμφωνία που δεν εξασφαλίζει λύση προς όφελος του ελληνικού λαού, του λαού της γειτονικής χώρας και όλων των λαών της περιοχής.

Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι δήθεν αυτή η συμφωνία θα διασφαλίσει την ειρήνη, συνεργασία και σταθερότητα, είναι πέρα για πέρα ψευδείς και ανιστόρητοι.

Παραγνωρίζεται συνειδητά ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας και αλλαγής συνόρων, υποδαύλισης των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών.

Αποσιωπάται ότι σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων που είναι ή σκοπεύουν να μπουν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, παρουσιάζονται αμφισβητήσεις συνόρων, παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, ανακίνηση ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων, σε μια μια ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα των ανταγωνισμών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Με το μανδύα του κοσμοπολιτισμού, αθωώνει το ρόλο του ιμπεριαλισμού, καλλιεργώντας την ψευδαίσθηση ότι η διεύρυνση των ιμπεριαλιστικών οργανισμών κατοχυρώνει την ειρήνη και τη φιλία των λαών.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Άρης Μαρέτας
In this article

Join the Conversation