Κλειστοί σημαντικοί Αρχαιολογικοί Χώροι Της Θεσπρωτίας, λόγω ελλειψης Φυλάκων

γραφει o H.M “ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΤΑΝΩΝ. Κλειστός. Λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού. Η επίσκεψη γίνεται με δική σας ευθύνη. Η είσοδος κλειδώνει στις 14.30”. Αυτά λέει πινακίδα έξω από...

γραφει o H.M

“ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΤΑΝΩΝ. Κλειστός. Λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού. Η επίσκεψη γίνεται με δική σας ευθύνη. Η είσοδος κλειδώνει στις 14.30”. Αυτά λέει πινακίδα έξω από το χώρο, όπως μας πληροφόρησε αναγνώστης. Δεν είναι επισκέψιμος, λοιπόν, ο αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων, ο βασικότερος στη Θεσπρωτία, λόγω έλλειψης φυλάκων.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους αρχαιολογικούς χώρους Πύργου Ραγίου, Ντόλιανης, και Κούλιας Παραμυθιάς.

Τοπικοί φορείς ζητούν να προσληφθεί άμεσα εποχικό προσωπικό, ώστε να μη πληγεί ο τουρισμός στην περιοχή. Ελεύθερη είναι η είσοδος στον αρχαιολογικό Χώρο Δυμοκάστρου και στο αρχαιολογικό πάρκο Ουζντίνας, ενώ το αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσας είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ (εκτός Δευτέρας, που παραμένει κλειστό).

Την ίδια στιγμή, ο Σύλλογος ΙΕΚ σπουδαστών και απόφοιτων της ειδικότητας Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων ζητά άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον κλάδο Φύλαξης – Πληροφόρησης στους Αρχαιολογικούς χώρους.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο η έλλειψη προσωπικού φύλαξης σε αρχαιολογικούς χώρους έχει αυξηθεί ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα, διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία τους, την ασφάλεια των εκθεμάτων και των μνημείων, αλλά και την οργανωμένη και ασφαλή διαχείριση των επισκεπτών.

Έτσι αφήνεται αναξιοποίητος ένα μεγάλος αριθμός πιστοποιημένων φυλάκων απόφοιτων της ειδικότητας ΙΕΚ Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων, οι οποίοι καλύπτουν αποκλειστικά τις προδιαγραφές του επαγγελματία Φύλακα Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων.

In this article

Join the Conversation