Π.Η: Aνάδοχος για την σύνδεση του Σουλίου με την Εγνατία. 3,5 εκ. ευρώ το έργο

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση και αποκατάσταση της υφιστάμενης διαδημοτικής οδού που συνδέει τον χώρο Σουλίου με την επαρχιακή οδό Αγ. Κυριακής – Πετουσίου και κατ’ επέκταση...

Στην φάση της κατασκευής περνά πλέον το έργο της οδικής σύνδεσης του Ιερού χώρου του Σουλίου με την Εγνατία Οδό. Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που απαντά σε ένα διαχρονικό αίτημα κατοίκων και επισκεπτών. Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου προχώρησε στην ανάδειξη του αναδόχου κι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη κατασκευής του έργου, το οποίο έχει συνολικό προυπολογισμό 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Την υλοποίηση του έργου αναλαμβάνει η θεσπρωτική εταιρία ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε. που μειοδότησε στον ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση και αποκατάσταση της υφιστάμενης Διαδημοτικής Οδού που συνδέει τον Ιερό Χώρο Σουλίου με την επαρχιακή οδό Αγίας Κυριακής – Πετουσίου και κατ’ επέκταση με τον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας Οδού στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς.

Ο εν λόγω δρόμος συνδέει και εξυπηρετεί μετακινήσεις που γίνονται κυρίως από τον τοπικό πληθυσμό αλλά και για τουρισμό και αναψυχή προς τον ιστορικό χώρο του Σουλίου. Ειδικότερα, η υπό βελτίωση οδός έχει ως αφετηρία την επαρχιακή οδό Αγίας Κυριακής – Πετουσίου σε απόσταση 5.2 περίπου χιλιομέτρων από τον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Ελευθεροχωρίου, ενώ το πέρας της οδού εντοπίζεται στην Τ.Κ. Κουκουλιών του Δήμου Σουλίου.

Στην περιοχή υφίσταται σήμερα ένας και μοναδικός δρόμος, ο οποίος έχει αφετηρία τον οικισμό Γλυκής, για την πρόσβαση προς τον ιστορικό χώρο του Σουλίου.

Η κατασκευή ενός ‘’βόρειου’’ άξονα που θα παρέχει πιο γρήγορη πρόσβαση στην Εγνατία Οδό και κατ΄ επέκταση στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα, όσο και την πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, την Ηγουμενίτσα, θα δώσει την δυνατότητα αύξησης της επισκεψιμότητας στην ιστορική αυτή περιοχή.

Επιπλέον η κατασκευή του εν λόγω έργου θα διευκολύνει κατά πολύ την επικοινωνία των κατοίκων όλων των οικισμών του Σουλίου με τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας.

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε αναδόχους και για άλλα δύο έργα της Π.Ε. Θεσπρωτίας:

⦁ «Αποκατάσταση ζημιών τμήματος επαρχιακής οδού Κεφαλοχώρι-Μηλέα», προϋπολογισμού € 74.350. Ανάδοχος ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.

⦁ «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Ταξιαρχών της Τ.Κ. Πετουσίου Δήμου Σουλίου», προϋπολογισμού € 85.000 €. Ανάδοχος Νάστου Παναγιώτα.

Απο το epiruspost.gr

In this article

Join the Conversation