Στα γραφεία της ΟΜΟΝΟΙΑ στους Αγ. Σαράντα, Καραγκούνης και Γιόγιακας

Στήριξη στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα

Στα γραφεία της Οργάνωσης ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στους Αγ. Σαράντα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου κ. Βασίλη Κάγιου με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κωσταντίνο Καραγκούνη και Βασίλη Γιόγιακα. Οι δύο πολιτικοί έχουν διαχρονικά δείξει ενδιαφέρον για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και παρακολουθούν την προσπάθεια του μέσα στο πλαίσιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Στην επίσκεψή τους εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους στον πρόεδρο κ. Κάγιο για την ανάληψη των καθηκόντων του ,αλλά και τις διεργασίες στους κόλπους της Οργάνωσης που οδήγησαν στη 10η Συνδιάσκεψη.

Η συνάντηση των βουλευτών της ΝΔ με τον κ. Κάγιο και τους συνεργάτες του αποτέλεσε καλή ευκαιρία για συνοπτική ενημέρωση περί των προβλημάτων της ΕΕΜ που στις περισσότερες των περιπτώσεων άπτονται παραβιάσεων κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της.

Ειδικά έγινε αναφορά στα ζητήματα παιδείας με εστίαση στα σχολικά εγχειρίδια και προγράμματα που βρίθουν ανακριβειών και εμπεριέχουν ανθελληνισμό. Προσβάλουν έτσι την ΕΕΜ και επηρεάζουν αρνητικά την προώθηση των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Αναλύθηκε επίσης ο διαχρονικός αγώνας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο πεδίο της ακίνητης περιουσίας ιδιωτών και Εκκλησίας.

Ο κ. Κάγιος αναφέρθηκε επίσης, στο «σπάσιμο» της λογικής των αποκαλούμενων μειονοτικών ζωνών και στην εφαρμογή στην πράξη του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού για τα μέλη της ΕΕΜ παντού όπου ζουν στην Αλβανική επικράτεια.

Οι κ. Γιόγιακας και Καραγκούνης διαβεβαίωσαν για την υποστήριξη της ΝΔ και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσπάθεια και τους αγώνες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ευχαρίστησε για την επίσκεψη και την στήριξη στους αγώνες της ΕΕΜ μέσω της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τους δύο βουλευτές και συνολικά την ΝΔ.

Απο τα parapolitika.gr

In this article

Join the Conversation