Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου

44 χρονια με την μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Πριν 44 χρόνια , στις 3 Σεπτέμβρη του 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ. Την μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη που ένωσε τους Έλληνες, έφερε την αξιοπρέπεια στην ζωή των μη προνομιούχων, κατοχύρωσε και διεύρυνε τους δημοκρατικούς θεσμούς, αγωνίστηκε για την ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Οι αρχές μας, οι αξίες μας όπως τις περιέγραψε η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη με το τρίπτυχο Εθνική Ανεξαρτησία –Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση, συσπείρωσαν και ένωσαν τους Ελληνες.

Σήμερα 44 χρόνια μετά, αυτές οι αρχές και αξίες, παραμένουν όσο ποτέ επίκαιρες.

Αποτελούν την ιδεολογική βάση, την παρακαταθήκη για τις πολιτικές μας επιλογές του σήμερα, χαράσσουν την πορεία μας προς το μέλλον.

Γιατί για μας ο εορτασμός της επετείου, δεν αποτελεί αναπόληση του χθες, δεν περιορίζεται στην απόδοση τιμών προς την προσφορά του Κινήματός μας και στους πρωταγωνιστές της.

Αντλώντας διδάγματα από το παρελθόν, εξελισσόμαστε και ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις του σήμερα και του αύριο του λαού μας. Με νέα πρόσωπα, στόχους, προτεραιότητες, αλλά πάντα με την βασική αρχή ότι αυτή η παράταξη «γεννήθηκε» για να προσφέρει στον λαό και στον τόπο.

Το πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης για την 3η Σεπτέμβρη, εκεί ακριβώς αποσκοπεί. Στο να περιγράψει το περιεχόμενο που έχει ο Πατριωτισμός σήμερα, σε μια εποχή που η χώρα πρέπει να βγει οριστικά από την κρίση και να προχωρήσει στην ανασυγκρότησή της. Στο πως η Δημοκρατία μας θα οχυρωθεί απέναντι στα πανίσχυρα συμφέροντα, στο πως θα ενισχυθούν οι θεσμοί, η διάκριση των εξουσιών, πως θα εγγυηθούμε την διαφάνεια και την αξιοπιστία του Δημόσιου βίου.

Και πως θα δημιουργήσουμε ένα πραγματικό δίκτυο αλληλεγγύης και στήριξης, αποκαθιστώντας την Κοινωνική Δικαιοσύνη και Συνοχή, θέτοντας ως κύριο στόχο την μείωση των Κοινωνικών Ανισοτήτων.

Η Ελλάδα χρειάζεται όσο ποτέ μια νέα πορεία με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά! Προϋπόθεση για να κάνουμε τους στόχους μας πράξη είναι η ΕΘΝΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ αφύπνιση.

Η Εθνική Συνεννόηση και η κοινή προσπάθεια για μια Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση, με προοδευτική ατζέντα διακυβέρνησης. Κόντρα στις συντηρητικές πολιτικές και στον διχασμό και στην πόλωση που προωθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.

Είναι ώρα να φέρουμε και πάλι στην πρώτη γραμμή τους στόχους για Εθνική Συμφιλίωση. Την τόλμη για τις μεγάλες τομές και ανατροπές που έχει ανάγκη η χώρα, ώστε να γυρίσει και πάλι η ελπίδα στον λαό μας.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ο βασικός κορμός της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Πρωταγωνιστεί και σήμερα στη γέννηση του καινούργιου. Αγωνιζόμαστε μέσα από το Κίνημα Αλλαγής, όλοι μαζί, οι σοσιαλδημοκράτες, οι ανανεωτικοί της αριστεράς, οι εκφραστές του προοδευτικού ριζοσπαστικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας.

Εκεί συνθέτουμε όλοι μαζί τις απόψεις μας, ενοποιούμε και ενισχύουμε την δράση μας.

Συγκροτούμε όλοι μαζί την μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, που πρωταγωνιστεί ξανά και εγγυάται την Προοδευτική Διακυβέρνηση που χρειάζεται η Ελλάδα.

Αυτή είναι η σταθερή απόφαση και προτεραιότητά μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!